Manisa İli Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği Merkez Efendi Devlet Hastanesi ve Manisa Orman İşletme Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan, "İki Fidanı Birlikte Büyütelim" projesi başladı. Projenin tanıtım toplantısı, Merkez Efendi Devlet Hastanesi'nde, Başhekim Korkut Kafesçiler tarafından düzenlendi. Amacın çevreye ve yeşile duyarlı olan hastanenin, Manisa'nın ağaçlandırılmasına katkı sağlaması olduğunu belirten Başhekim Kafesçiler, "Projemiz kapsamında, dünyaya gelen bebekler adına fidan dikip sertifikalarını ebeveynlerine hediye edeceğiz. Amacımız, dikilecek fidanlarla oluşturulacak ormanların, gelecek nesillere miras olarak değil, emanet olarak bırakılmasıdır.” dedi.

İslâm Peygamberi Hz. Muhammed (SAV)'in, "Yarın kıyametin kopacağını bilseniz de ağaç dikiniz." hadisini hatınlatan Kafesçiler, "Sonraki nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için herkese büyük görevler düşmektedir. Ormanların korunması ve çevremizin ağaçlandırılması, hem yurdumuzun hem de dünyamızın önemli bir sorunudur. Biz Merkez Efendi Devlet Hastanesi olarak kadın doğum servisleri, çocuk servisleri ve yetişkin klinikleriyle Manisamız'ın hizmetinde olduğumuz gibi bu projeyle de Manisamız'ın ağaçlandırılmasına örnek olmak istiyoruz. Bu kapsamda yardımlarını esirgemeyen Manisa Orman İşletme Müdürlüğümüz'e ve Muradiye Fidanlık Bölge Müdürlüğümüz'e teşekkür ederim. Gelin hep birlikte sevgiye dayalı ve çevreye duyarlı bir toplum yetiştirelim. Hastanemiz bünyesinde ortalama sekiz çocuk dünyaya geliyor. Biz hastane olarak bugün temsili anlamda projenin başlangıcı itibariyle aralarında daha önce dünyaya gelenlerinde bulunduğu 13 çocuk için fidan dikeceğiz.” diye konuştu.

Adlarına fidan dikilen 13 çocuğun ailelerine sertifikaları verildi. Başhekim Kafesçiler, bundan sonra her doğan bebek için günlük fidan dikileceğini söyledi. Bunun için Celal Bayar Üniversitesi Muradiye Kampüsü arkasındaki Sümbüller köyü civarında kendilerine yer ayrıldığını kaydetti.