Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Gül, Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi olarak hız konusunda iddialı olduklarını ve yangına 3 ile 5 dakika arasında müdahale ettiklerini bildirdi. Yangınlara müdahale ederken dünya standartlarından daha iyi düzeyde olduklarının altını çizen İtfaiye Daire Başkanı Gül, “Yangına 3 ile 5 dakika arasında müdahale ediyoruz. Dünya standartları 5,5 ile 7 dakika arasında.” dedi.

Manisa genelinde 25 itfaiye noktası olduğunu dile getiren Gül, 492 personelle birlikte hizmet verdiklerini söyledi. İl genelinde 113 itfaiye aracına sahip olduklarını aktaran Gül, “Hedefimiz il genelindeki 25 itfaiye noktasını 51'e çıkarmak. Ayrıca 56 yeni aracı daha bünyemize dahil edeceğiz. Mevcut kapasitemizle 2015 yılının ilk altı ayında 12 bin 436 olaya zamanında müdahale ettik. Yangına müdahale hızımız arttı. Merkezde 3 ile 5 dakika arasında değişiyor. Dünya standartlarından daha iyi düzeydeyiz. Dünya standartları 5.5 ile 7 dakika arasında. Doğru ihbar verildiğinde 5 dakikayı geçmiyoruz. 20-30 saniye içinde kurumumuzu terk ediyoruz. Biz her yangına iki araç çıkarıyoruz." diye konuştu.

Yaz aylarında yangınlarla ilgili sıkıntıların arttığını dile getiren Gül, “Günde en az 60 arazi ot yangınına gidiyoruz. Piknik yapan ve ateş yakan aileler söndürmeden piknik yerlerini terk etmesin, anız yakmasın. Anız yangınları hem toprağa zarar veriyor, hem de daha büyük yangınlara neden olabiliyor. Biz bu konuda tüm uyarılarımızı yaptık. Vatandaşlarımızdan kesinlikle anız yakmamalarını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Araçların gelişi güzel park edilmesinin büyük bir sorun olduğunu da değinen Gül, bu parklar nedeniyle girilemeyen sokakların olduğunu ifade etti. Özellikle gece saatlerinde sıkıntı yaşandığını belirten Gül, “Manisa’nın merkez mahallelerinde sorun yaşıyoruz. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz. Çünkü bir dakika bile yangın için çok önemli. Gelişigüzel parklar işimizi çok zorlaştırıyor.” dedi.