Manisa’da, bugün polis tarafından sabah eş zamanlı 5 derneğe 'makul şüphe' ile yapılan baskın, akşamda da devam etti. Arama kararı gündüz olmasına rağmen, Manisa Emniyet Müdürlüğü polis ekipleri, Manisa Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD)’ne ait Manisa merkez Yunusemre ilçesi Laleli semtinde bulunan misafirhaneye ‘anayasal düzene karşı suç işleme’ iddiasıyla baskın düzenledi. Polis, geniş güvenlik önlemleri altında misafirhane olarak kullanılan evde yaklaşık bir buçuk saat arama yaptı. MASİAD Başkanı avukat Ali Özcel, aramanın hukuksuz bir şekilde yapıldığını söyledi. Özcel, arama sonunda hiçbir şeye el konulmadığını kaydetti.

Yaklaşık bir buçuk saatlik süren aramanın ardından polis ekipleri, misafirhaneden ayrıldı. Arama sonrası gazetecilere açıklamada bulunan MASİAD’ın avukatı olan avukatı olan Manisa Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Özcel, “Bugün itibariyle MASİAD’ta yapılan aramalarda, MASİAD’ın kiracısı olduğu müştemilata gelinmiş, hukuksuz bir şekilde aramalara devam edilmiştir. Verilen karar gündüz arama yapılması yönündedir. Fakat tüm ısrarlarımıza rağmen arama gece de devam etmiştir. Bu konuda itirazlarımızı zaten gerekli mercilere yapacağız. MASİAD müştemilatta kiracı konumundadır. Zaten herhangi bir evraka, belgeye el konulmamıştır. Bir suç unsuru bulunmamaktadır. Bunu tüm polis arkadaşlar da gördüler. Biz bu konunun takipçisiyiz. Gerekli müracaatlarımızı yapacağız. Kanundaki iç hukuk yollarını tükettikten sonra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine kadar tüm başvurularımız sonuna kadar sürecektir.” dedi.

“HİÇBİR EVRAKA EL KONULMADI”


Aramaların ‘Makul şüphe’ ile yapıldığını belirten Özcel, “Makul şüphe ile arama yapıldı fakat geldiklerinde gördüler ki, suç unsuru bulunmamaktadır. Zaten hiçbir evraka da el konulmamıştır. Arama bu şekilde sonlanmıştır. Arama kararı usule uygun değildir. Arama için gündüz karar verilmiştir fakat arama gece yapılmıştır. Bu konuda itirazlarımız olacaktır.” diye konuştu.

“SUÇ UNSURU YOK”

Müştemilatın misafirhane olarak kullanıldığını ve ne amaçla arama yapıldığını anlayamadıklarını belirten Ali Özcel, “Misafirhaneye gelindi ve bir suç unsuru aranmaya çalışıldı. Makul şüphe ile gelindi anayasal düzeni bozmaya yönelik arama yapıldı. Herhangi bir şeye el konulmadı. Bir suç unsuru da yok.” diye konuştu.