Manisa’da Özel Şehzade Mehmet Fen ve Anadolu Lisesi ile Özel Şehzade Mehmet Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu’na polis eşliğinde, denetim adı altında devlet kurumları tarafından düzenlenen baskınlar zulme dönüştü. Geçen çarşamba günü Özel Şehzade Mehmet Fen ve Anadolu Lisesi’ne, perşembe günü de Özel Şehzade Mehmet Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu’na polis eşliğinde 7 kurum tarafından düzenlenen denetim baskını üç gün sürdü. Araya cumartesi ve pazarın girmesinin ardından geçen hafta polis eşliğinde 7 kurum ile yapılan denetim baskını, bugün de 16 kurum temsilcilerinin katılımıyla yine polis eşliğinde yapıldı. Önce Özel Şehzade Mehmet Fen ve Anadolu Lisesi’ne polis eşliğinde giden 16 kurum temsilcisi, daha sonra da Özel Şehzade Mehmet Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu’na geçerek burada da denetim baskını yaptı.

Denetim baskılarına tepki gösteren Özel Şehzade Mehmet Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Giray Kara, bunun bir denetim değil, bir operasyon olduğunu söyledi. Geçen hafta çarşambadan beri okulun denetim geçirdiğini belirten Müdür Kara, “Çarşamba 8 tane kurum ile gelmişlerdi. Emniyet ile beraber. Sözde Milli Eğitim Müdürlüğü’nün isteği üzerine başlatılmış bir denetim ama Milli Eğitim Müdürlüğü bizi zaten bu sene içerisinde 4 defa denetlemişti. SGK, Çalışma Bakanlığı, Maliye, bunlar zaten bu yıl içerisinde bizi en az birer kez denetlediler. Yani ne yapılmak istendiğini biz de çok anlayamadık. Geçen çarşamba gününden beri hem 8 tane kurumdan hem de Milli Eğitim’den gelip burada denetim yaptılar. Bugün de yine işte ilçe belediyelerden, itfaiyeden, TSE’den, AFAD’dan, böyle çok farklı kurumlardan bugün tekrar denetim yapmak için okulumuza geldiler ve şu an bitirip gittiler.” dedi.

'BU MANİSALI GENÇLERİN GELECEĞİNE YAPILMIŞ BİR OPERASYONDUR'

Denetime açık bir okul olduklarını dile getiren Kara, "Bizi en fazla üzen, şu anda okulumuzda bin 200 tane öğrenciye biz kurs yapıyoruz. Takviye kursları yapıyoruz, lise 3 ve lise 4 öğrencilerimize. Bu öğrencilerimiz tedirgin oluyorlar. Bizi üzen bu, yoksa biz denetime açığız, zaten bu yıl içerisinde Milli Eğitim tarafından en az 4 defa denetlendik. Bu yapılan denetimi, bu yapılan operasyonu, bu operasyon çünkü, biz okulumuza yapılmış olarak kabul etmiyoruz. Biz bunu Manisalı gençlerin geleceğine yapılmış bir operasyon olarak kabul ediyoruz. Bizim zaten şu anda bin 200 tane öğrencimiz anaokulu, ilkokul ve lise olarak. Bizi her gün bin 200 tane öğrencimiz ve onların velileri zaten denetliyorlar. Yani bir aksaklık, bir sıkıntı, farklı bir problem olsa zaten bu insanlar bizi uyarırlar veya çocuklarını getirip buraya kaydettirmezler." dedi.

'ÜNİVERSİTE MÜFRETADI İLE MİLLİ EĞİTİM MÜFREDATI BİRBİRİYLE ÖRTÜŞMEDİĞİNDEN BUNU ÖLÇMEK İÇİN DENETİM YAPMIŞLAR'

Müdür Kara, şöyle devam etti: “Yani denetimin gerekçesinde diyor ki, ‘Üniversite müfredatındaki sorularla Milli Eğitim müfredatı birbiriyle örtüşmüyor.’ bunu ölçmek amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü 8 tane kurumla beraber okulları denetlemek istemiş. Şimdi sorular eğer Milli Eğitim müfredatıyla örtüşmüyorsa bizim sorunumuz mu? Bu Milli eğitim Bakanlığı’nın, ÖSYM’nin sorunu. İkincisi, ben buradan soruyorum, Manisa merkezde Özel Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları'nın dışında kaç tane daha özel ve resmi okul bu formatta denetlenecektir? İl Milli Eğitim Müdürümüz, müdür yardımcıları çok tecrübeli insanlar. Ben buradan bütün müdürlerimize, Milli Eğitim camiasına, İl Milli Eğitim Müdürümüz'e sesleniyorum. Yani bugüne kadar eğitim öğretim hayatınızda bu tarzda kaç tane eğitim kurumu denetlediniz? Kapıya polis dikerek kaç tane eğitim kurumu denetlediniz, bu bir denetim olabilir mi? Ben bu denetimi yapan 8 tane kurumun yetkililerine buradan sesleniyorum. Her grubun başında, sivil memurların başında Emniyet Müdürlüğü’nden en az komiser düzeyinde bir amir vardı. Yani denetlerken kendinizi vicdanen rahat hissettiniz mi? Vicdanen rahat karar verdiğinize inanıyor musunuz? Veya şöyle soralım, kurumlar bizi de sene içerisinde denetlediler. Bu şekilde Manisa’da veya Türkiye’de kaç tane özel okul denetlediniz? Bu şekilde Manisa’da veya Türkiye’de kaç resmi şirketi denetlediniz, başınızda Emniyet’ten bir personel bulunur şekilde?”

'VELİLERİMİZ VE ÖĞRENCİLERİMİZ ENDİŞELENMESİN'

Bunun bir denetim olmadığını, bir operasyon olduğunu belirten Kara, “Biz bu operasyonu reddediyoruz. Bunu okulumuza değil de Manisa’daki gençlerin, eğitim gören bin 200 tane çocuğun geleceğine yapılmış olarak görüyoruz. Eğitim öğretimimiz devam ediyor. Velilerimiz endişelenmesinler, çekinmelerine gerek yok. Allah'ın izniyle gerek yönetim kurulumuz, şirket yetkililerimiz, öğretmenler arkadaşlarımız 24 saat buradayız. Eğitim öğretimimize devam ediyoruz. Allah’ın izniyle 23 yıldır başarı ile Manisa’yı, Türkiye’yi her platformda temsil eden okulumuz, bundan sonra da temsiliyetine devam edecektir. Hayatın her alanında çalışan, özverili çalışan, dürüst, temiz nesiller yetiştirmeye, vatanını, milletini seven nesiller yetiştirmeye devam edecektir. Velilerimizin ve öğrencilerimizin endişe duymamasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.