Diyarbakır'da uğradığı silahlı saldırıda ölen Yeni İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Aytaç Baran için Kahramanmaraş'ta gıyabi cenaze namazı kılındı.

Peygamber Sevdalıları Platformu öncülüğünde cuma namazı sonrası Ulu Camii önünde toplanan grup tekbir getirip "Müslüman uyuma, kardeşine sahip çık" sloganları attı.

Grup adına açıklama yapan Cevdet Özdemir, "Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran'ı katleden hainleri lanetlemek, diğer tüm şehitler için cenaze namazı kılmak ve ardından hep birlikte dua etmek için toplandıklarını" söyledi.

Bu ve benzeri eylemlerle  inançlı kesimin, özellikle gençlerin sabrı sınanmakta, toplum kin ve öfke ile doldurulmakta olduğuna dikkat çeken Özdemir, "Bu tür eylemlerle ülkemizin  özellikle de Kürt kardeşlerimizin yaşadığı güneydoğu bölgesindeki istikrarın bozulması, dindar ve mütedeyyin insanların bölgeden uzaklaştırılması amaçlanmaktadır. Bölgede alevlenecek çatışma ve oluşacak istikrarsızlığın kimseye bir faydası olmayacaktır. Kavmiyetçilik ve mezhepçiliğin her türlüsünü reddediyoruz. Türkiye topraklarında yüzyıllarca, Müslüman'ı, Hristiyan'ı, Yahudisi, Türk'ü, Kürt'ü ve Arap'ı hep bir arada adalet ve barış içerisinde yaşamışlardır" dedi.

Yeni İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Aytaç Baran

Özdemir, karanlık odakların en iyi bildikleri şeyin öldürmek olduğunu belirtti.

"Söz konusu eylemi HDP ve PKK yaptıysa onları akli selim davranmaya" davet eden Özdemir, barış ve huzurun tesisi için "YDG-H çetelerinin" eylemlerine sessiz kalmanın da doğru bir davranış olmadığını, bölgedeki inançlı ve mütedeyyin insanların güvenliğini sağlamanın şart olduğunu kaydetti.

Açıklamanın ardından Baran için gıyabi cenaze namazı kılındı.