Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Mimar Sinan Bulvarı üzerinde yer alan üst geçitlerde vatandaşların kullanımı için yapılan ancak bir süredir arızaları nedeniyle çalışmayan asansörler tamir ettirilerek vatandaşların tekrardan hizmetine sunuldu. Toplu ulaşım kartı ile çalıştırılacak asansörleri 65 yaş üstü vatandaşlar ile engelli vatandaşlar kendilerine ait Kent Kartlar ile kullanabilecek.

Büyükşehir Belediyesi’nin Mimar Sinan Bulvarı üzerinde bulunan üst geçitlere 2 yıl önce kazandırdığı asansörler arızaları giderilerek Manisalıların tekrardan hizmetine sunuldu. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalar neticesinde Hüseyin Genç ve Mustafa Çapra yaya üst geçitlerinde bulunan 4 asansör faal duruma getirildi. Yaya üst geçitlerinin kullanımında vatandaşların problem yaşaması nedeniyle 2 yıl önce asansör yapılması kararı verildiğini dile getiren Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, “Üst geçitlerdeki asansörler zaman zaman kimliği belirsiz kişiler tarafından sürekli arıza meydana getirildi. Bu arızalar sık sık olduğundan müdahale edilse dahi tekrar arızalanma söz konusu oldu. Yüklenici firma ile de yapılan görüşmelerde sürekli parça değişimine ihtiyaç duyulduğu, onlarında parça ithalatı nedeniyle tamirlerin süresi uzun süreli olup vatandaşlara mağduriyet yaşatmaktaydı. Ancak bu umuma açık olan asansörleri bundan sonra sadece engellilerimize ve yaşlılarımızın yani gerçekten ihtiyaç duyanların kullanılmasına yönelik bir çalışma yaptık. Bu da asansörleri uzun süreli çalışabilir durumda tutabilmek adına yaptık.” dedi.

“KENT KART İLE KULLANILABİLECEK”

Üst geçitlerde yer alan asansörlerin tamiri yapılarak faaliyete geçtiğini aktaran Deniz, “Asansörlerimizin tamiratını tamamladık. Ancak bundan sonraki süreçte asansörleri sadece engelli vatandaşlarımız ile 65 yaş üstü vatandaşlarımız kullanabilecek. Geçtiğimiz dönemde yaşanan sorunların tekrarlamaması için toplu ulaşım araçlarında kullanılan validatör sisteminin montajını da bu asansörlere yaptık. Engelli ve yaşlı vatandaşlarımız kendilerine ait Kent Kartlar ile bu asansörleri kullanabilecekler. Büyükşehir Belediyesi olarak yaşlılarımıza ve engellilerimize bu asansörlerimizin kullanımını tekrardan açtığımız için mutluyuz.” diye konuştu.