30 Ağustos Zafer Bayramının 93’üncü yıldönümü kutlamaları, Başbakanlık genelgesi doğrultusunda bütün yurtta olduğu gibi Manisa’da da Atatürk Anıtına çelenk sunulması ve Vali Erdoğan Bektaş’ın tebrikleri kabul etmesiyle tamamlandı.

Son günlerde artan terör olayları sonrası Başbakan Ahmet Davutoğlu imzasıyla yayımlanan 30 Ağustos genelgesinde bayram boyunca şenlik, konser ve kutlama faaliyetlerinin yapılmaması istenerek, “Son günlerde meydana gelen terör olayları nedeniyle 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinin sadece çelenk koyma ve tebrikleri kabul şeklinde icra edilmesi; diğer şenlik, konser, eğlence ve kutlama faaliyetlerinin yapılmaması uygun görülmüştür.” ifadesine yer verilmişti.

Başbakanlık genelgesi doğrultusunda Manisa’daki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Cumhuriyet meydanındaki Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtına Manisa Valiliği, Manisa Garnizon Komutanlığı ve Manisa Büyükşehir Belediyesinin çelenk sunmasıyla başladı. Buradaki törene Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP Manisa Milletvekili Zeynel Balkız, CHP Milletvekili Tur Yıldız Biçer, AKP Milletvekili Murat Baybatur, vali yardımcıları, kaymakamlar, belediye başkanvekilleri, daire müdürleri, askeri erkan ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Manisa Valiliği, Manisa Garnizon Komutanlığı ve Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin çelenk sunumunun ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşının okunmasıyla Cumhuriyet meydanındaki tören tamamlandı. Buradaki törenin ardından Manisa Valisi Erdoğan Bektaş makamında tebrikleri kabul etti.