Manisa’nın Gölmarmara ilçesindeki kazada hayatını kaybeden 15 tarım işçisinin hepsinin de beyin kanamasından öldüğü ortaya çıktı.

Salihli’nin Çökelek köyünden Gölmarmara ilçesine üzüm yaprağı toplamaya giden 13’ü kadın 15 tarım işçisi, bindikleri kamyonetin bir süt tankeri ile çarpışması sonucu hayatını kaybetmişti. Kazadan yaralı olarak sadece Gülderen Kılınç kurtulmuştu.

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, kazada hayatını kaybedenlerin hepsinin de beyin kanaması sonucu öldüğünü söyledi. Biçer, bunun da ölen kişilerin hepsinin darbeyi kafasından aldığını ortaya çıkardığını kaydetti.

Kazadan yaralı olarak kurtulan tek kişi olan Gülderen Kılınç’ı tedavi gördüğü Manisa Devlet Hastanesi yoğum bakım ünitesinde ziyaret eden CHP Manisa Milletvekili Biçer, o kazadan Gülderen Kılınç’ın sağ olarak kurtulmasının mucize olduğunu ifade etti. Gülderen Kılınç’ı Allah’ın koruduğunu dile getiren Milletvekili Biçer, Kılınç’ın darbeyi karnından, diğerlerinin ise kafadan aldığını söyledi. Biçer, “Ölen işçilerin hepsi beyin kanamasından ölüyor. Gülderen Kılınç ise karnından aldığı darbeden dolayı dalağı parçalanıyor. Dalağı aynı gün Salihli’de hastanede alınıyor. Göğüs kafesinde kırıklar ve kanama var. Şu an yoğun bakımda tedavisi devam ediyor. Ağızdan beslenmeye başlandı.” dedi.

Gülderen Kılınç’tan kazayla ilgili bilgi aldığını belirten Biçer, şöyle konuştu: “Sabah hava serin olduğu için battaniyeye sarılı bir şekilde kamyonetin içine sıra sıra diziliyorlar. Hava karanlık olduğu için olayı tam görememiş. Sadece çarpma anıyla birlikte gürültüyü hatırlıyor. Bir de fırlayıp kendini toprağın üstünde bulduğunu hatırlıyor. ‘Gözümü açtığımda hiç kimseden ses gelmediğini gördüm’ diyor. Olay yerine koşturup gelenlerin ‘bir tek bu kadın yaşıyor’ gibi sözleri duyduğunu söyledi. O anda kendisinin dışında başka yaşayanların olmadığını anladığını belirtiyor. Ölenlerden dolayı kaç kişinin sağ kalıp kalmadığını soramıyor. Çok üzgün. 54 yaşında bir kadının sabahın erken saatlerinde battaniyeye sarılı bir vaziyette bir kamyonetin kasasında bulunması bana çarpıcı geldi. Bu olmaması gereken bir durumdur. Çok acı bir durumdur. Dalağı alındığı için yoğun bakımda kalacak, birkaç gün sonra çıksa bile servise alırlar. Hastaneden bir haftadan önce çıkamaz.”