Manisa’da, yaşam belirtisi alınamayan 5 aylık bebeğini aldırmak için gittiği Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniği’nde, kürtaj sırasında kalp krizi geçirerek Merkez Efendi Devlet Hastanesi yoğun bakımında 8 ay yattıktan sonra hayatını kaybeden 20 yaşındaki Zeynep Aksoy’un babası, doktor ve ebelerin ihmali olduğunu ileri sürdü. Aksoy, canının yandığını belirterek, bu acıyı başkalarının da yaşamaması için doktor ve ebeler hakkında soruşturma açılmasını istedi.

Yusuf ile Atike Aksoy çiftinin kızları Zeynep Aksoy, iddiaya göre hamileliğinin 5. ayında bebeğinden yaşam belirtisi alınmaması üzerine aldırmak için 27 Eylül 2013 tarihinde Manisa Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniği’ne gitti. Burada acil doğumlar olduğu söylenerek servise alındı ancak kendi kendine doğum yaptı. Sonra kalp krizi geçirerek, Merkez Efendi Devlet Hastanesi'ne sevkedildi. Genç kadın, 8 ay yaşam mücadelesi verdi. Anne ve babası, kızları yaşama dönecek umuduyla ekledi ancak genç kadın, 11 Mayıs 2014 tarihinde hayatını kaybetti.

'YOĞUN BAKIMDA KOLU VE KULAĞI KOPTU'

Acılı baba Yusuf Aksoy, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Zeynep, bizim beş çocuğumuzdan en büyüğüydü. Kötü bir evlilik yapmış, evimize dönüş yapmıştı. Dönüş yaptığında onun da isteğiyle hamileliğinin devamına, çocuğunu dünyaya getirmesine izin vermiştik. Hamilelik sürecimizi, Horozköy semtindeki aile hekimliği üzerinden sürdürdük. En son aile hekimimiz, kızımızı kontrole çağırdı. Yaptığı muayene sonucu bebekten bir yaşam belirtisi alamadı. Bunun üzerine acil olarak sevkini yaptı fakat doktorlar ve ebeler, daha acil doğum vakaları olduğu gerekçesiyle kızımızı servise yatırdılar. Sabaha karşı kendi kendine acı çekerek bebeğini dünya getirmiş. Bu farkedildiği sırada da kalbinin durduğu anlaşılmış. Doktorların ve ebelerin koşuşturmasını farkettim. Sorduğumda ise, 'Zeynep isminde bir hastanın kalbi durdu.' dediler. Sonra kızımız, ambulansla Merkez Efendi Devlet Hastanesi yoğun bakıma kaldırıldı. 8 ay yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdi. Bu sırada bedeni çürüdüğü için bir kulağı ve bir kolu koptu. 11 Mayıs 2014 tarihinde hayatını kaybetti.”

Kızının ölümünde, Manisa Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniği ile Merkez Efendi Devlet Hastanesi’nin ihmali olduğunu ileri süren Aksoy, “Yasal yollardan hakkımızı aradık ancak bir sonuç alamadık. Cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk ancak sorumluların cezalandırılması veya soruşturulması konusunda bir sonuç alamadık. Hastane görevlileri, hastanede bizden savcı gibi ifade almaya çalıştılar, kabul etmedim. Ben genç yaşta evladımı kaybettim ve burada ihmal olduğuna inanıyorum. Kızım 8 ay yoğun bakımda kaldı, biz dışarıda işkence yaşadık. Bu olayın kapanmasını istemiyorum. Benim başıma geldi, başka ailelerin başına gelmesin. Canım yandı, başkalarının canı yanmasın. Biz sadece kızımın ölümünde ihmali olanların cezasını çekmesini istiyoruz.” diye konuştu.