Manisa'daki Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi mezunu millî güreşçiler Deniz Yasak, Eyüp Sayan ve Selman Çubukçu üniversiteli oldu. Türkiye'yi uluslararası yarışmalarda başarıyla temsil eden güreşçiler, bu yıl kazandıkları üniversitelere kayıt yaptırdı.

Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi’nde okuduğu süre içerisinde değişik yaş gruplarında üç defa Türkiye şampiyonu ve bir defa üçüncüsü olan Yasak, Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nu kazandı. Slovakya’nın Snina şehrinde 2014 yılında düzenlenen Yıldızlar Dünya Güreş Şampiyonası'nda 100 kiloda Türkiye'yi temsil etti ve sekizinci oldu.

Değişik yaş gruplarında iki defa Türkiye şampiyonu ve bir defa üçüncüsü olan Sayan ise Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nu kazandı. Sırbistan’ın Zrenjanin şehrinde 2013 yılında yapılan Yıldızlar Dünya Güreş Şampiyonası'nda 69 kiloda Türkiye'yi temsil etti. Ayrıca 2014 yılında Bulgaristan’ın Samokov şehrinde yapılan Yıldızlar Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 76 kiloa Türkiye'yi temsil etti ve yedinci oldu.

Değişik yaş gruplarında bir defa Türkiye şampiyonu ve bir defa ikincisi olan Çubukçu da Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nu kazandı.

Okulun güreş antrenörü Behçet Karaca, yaptığı açıklamada, "Eyüp, Deniz ve Selman, okulumuzda okudukları dönem içerisinde sporda büyük başarılar elde ettiler. Bu başarılarını arttırarak devam ettireceklerini biliyorum. Ülkemizi Dünya ve Avrupa şampiyonalarında başarıyla temsil ettiler. Onlara üniversite hayatlarında, eğitimde ve sporda üstün başarılar diliyorum." dedi.

Okul Müdürü Giray Kara da şampiyon güreşçi öğrencilerinin üniversiteli olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Güreşin marka okuluyuz. Okul olarak, ata sporumuz güreşe altyapıda yeni yetenekler kazandırmak için desteğimiz devam edecektir." dedi.