Manisa’da, torbacılık yöntemiyle uyuşturucu madde ticareti yapan ve aracılık eden şahıslara yönelik operasyonda gözaltına alınan 13 kişiden 4’ü tutuklandı. Ayrıca dün 15 ayrı adrese yapılan eş zamanlı operasyonda da 12 kişi daha gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, polis tarafından uyuşturucu satıcıları ile ilgili yapılan çalışmalar neticesinde, il merkezi ve ilçelerde torbacılık yöntemiyle uyuşturucu madde ticareti yapan ve aracılık eden kişilere yönelik 6 ay süren takip çalışmaları boyunca, torbacı tabir edilen sokak satıcılılarının anılan suça dair bütün hareketleri izlendiği, bu süreçte delillendirme amaçlı 5 ayrı ara yakalama yapıldığı belirtildi. Dosya kapsamında delillendirme amaçlı yapılan 5 ayrı yakalamada, 13 şüpheli şahısın yakalandığı, 4 şüpheli şahısın da sevk edildiği adli mercilerce tutuklandığını ifade edildi.

Öte yandan yine dün polis tarafından il merkezinde 12 ve Akhisar ilçesinde 3 adreste olmak üzere toplam 15 ayrı adreste yapılan eş zamanlı operasyonda, il merkezinde B.D, F.A, H.S, Y.Ş, S.D, M.Ş, H.K, İ.D, E.B ve Akhisar’da B.A, B.Y ve F.Y gözaltına alındı. Soruşturma sürecinde, bin 519 uyuşturucu veya uyarıcı hap, 118 gram kubar esrar, 1,5 gram plaka esrar ele geçirilmiş olup, tahkikatın devam ettiğini bildirildi.