Manisa'nın Soma ilçesinde, 301 madencinin şehit olduğu facianın yıldönümü dolayısıyla Soma Maden Şehitliği'nde düzenlenen törende, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş protesto edildi. Şehitlikteki törende konuşan Vali Bektaş, Soma'nın ekonomisini çeşitlendirmek, iş arayanlara imkan oluşturabilmek için ilçenin sahip olduğu avantajları değerlendirerek büyük bir organize sanayi bölgesi ve büyük bir lojistik bölge yapmak için ne gerekiyorsa yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Madenci yakınları ise Vali Bektaş'ın konuşmasına tepki gösterdi. Bektaş'ı protesto eden şehit madencilerin yakınları, "Hala konuşuyor", "Defolun. Bizim acımız bize yeter. Ayıp", "İstemiyoruz kimseyi burada, defolun", "Siyaset yapmayın" diye bağırdı. Bazı kişiler de yuhaladı. Tepkilerin artması üzerine konuşmasını bitireceğini söyleyen Vali Bektaş, "Esas itibariyle konuşmamı tamamlamış bulunuyorum. Sözlerimin sonunda sadece Somalıya teşekkür etmek istiyorum. Bize inandığı için, bu acı olayı istismar edenlere yüz vermediği ve bize güvenmeye devam ettikleri için. Geleceğin Soma'sını Somalı ile kuracağımızı ifade ediyorum." dedikten sonra kürsüden indi. Bektaş'a tepkiler bir süre daha devam ettikten sonra gerginlik sona erdi. Törenin ardından Vali Erdoğan Bektaş şehitlikten ayrıldı.

ŞEHİTLER İÇİN GÜN BOYU KUR'ÂN VE MEVLİD OKUNDU

Soma Maden Şehitliği'nde Kur'ân–ı Kerîm okundu, dualar edildi. Soma Hükümet Konağı ve ilçedeki camilerde de 301 şehit madenci için gün boyu Kur'ân ve Mevlid okundu.