Manisa’da, Fahr–i Kâinat Hz. Muhammed (SAV)'i daha yaygın tanıtmak ve yanlış tanıtmaların önüne geçmek amacıyla başlatılan "Herkes O’nu Okuyor" kampanyasının tanıtım toplantısı yapıldı. Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif-Sen) Manisa Şubesi tarafından Saray Düğün Salonu’nda, “O'nunla Bir Gün” isimli program düzenlendi.

Program, İmam Hatip Ali Atıcı’nın Kur'ân okumasıyla başladı. Ardından bir konuşma yapan Peygamber Yolu Derneği Başkanı Ali Demirel, Hz. Muhammed (SAV) dönemindeki huzuru günümüze taşıma gayreti içerisinde olduklarını söyledi. Demirel, “O'nun mesajları evrenseldir. Günümüzün ve gelecek bütün sorunların çözüm kaynağının, Efendimiz (SAV) zamanında verilen mesajlar ve yaşananlarda olduğuna inanıyoruz. Peygamberimiz (SAV), hayatın her köşesindedir. Bundan dolayı Müslümanlar dikkatli olmalı.” dedi. Bugüne kadar siyer kitaplarında insanların en fazla bin sayfa okuduğunun altını çizen Demirel, “Peygamber Efendimiz (SAV) ile ilgili siyer kitaplarındaki sayfa sayısı 40 bindir. Düşünün, 40 bin sayfadan sadece bin sayfa okumuşuz. Peygamber Efendimiz (SAV) ile ilgili bilgi alacak daha çok sayfa var.” diye konuştu.

Kampanya kapsamında dört kategoride katılımcılar, İslâm Peygamberi Hz. Muhammed (SAV) ile ilgili kitapları okuyacak. İlkokul öğrencileri “Çocuklar İçin Sevgili Peygamberimiz'in Hayatı”, ortaokul öğrencileri “Gönüllerin Efendisi Hz. Muhammed Mustafa”, lise öğrencileri “Şiddet ve Savaş Karşısında Nebevî Duruş Sulh Peygamberi”, yetişkinler de “İnsan ve Topluma Ulaşma Yönüyle Peygamber Efendimiz” isimleri kitaplardan sınava girecek. Müracaatlar, 8 Mart 2015'te sona erecek.