CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Manisa'da Ortadoğu Solunum Yetmezliği Sendromu (MERS) virüsü belirtileri taşıyan üç kişinin karantinaya alındığını bildirdi. Ören, konuyla ilgili olarak Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na bir soru önergesi verdi.

Milletvekili Ören, “Yapılan resmi açıklamada, umreden dönüş yapan ve virüsün belirtilerini taşıyan kişilerin Manisa Devlet Hastanesi'nde gözetim altında tutulduğu belirtilmiştir. Her ne kadar kimseye duyurulmasa da tedbir amaçlı Manisa Devlet Hastanesi'nde özel odaların boşaltıldığı konuşulmaktadır. MERS, bulaşıcı bir solunum yolu hastalığı olup ilk defa 2012 yılında Suudi Arabistan’da tanımlanmıştır. Dünyada birçok ülke, bu hastalığa karşı ciddi tedbirler almaktadır.” dedi. Ören, bu kadar tehlikeli ve ölümcül bir hastalığın Manisa’da görülmesinin, vatandaşlar arasında tedirginlik oluşturduğunu ifade etti.

CHP Milletvekili Ören’in soru önergesi şu şekilde: “Manisa’da üç hastaya kesin olarak MERS virüsü hastalığı teşhisi konulmuş mudur? Hastalığın başkalarına bulaşma riskine karşı hangi tedbirler alınmıştır? Ülkemizde bugüne kadar kaç kişiye MERS hastalığı teşhisi konulmuştur? Hastalığın kaynağı olan ülkelere giden vatandaşlarımız için hangi koruyucu tedbirler alınmaktadır?”