Manisa Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne giden bazı alkollü kişiler, iki erkek sağlık personelini darp etti. Sağlık-Sen Manisa Şubesi, olayı bir basın açıklamasıyla kınadı.

Acil servie 16 Ocak 2015 Cuma günü saat 23.30 sıralarında giden ve alkollü olduğu belirtilen ikisi kadın dört kişi, tartışmaya başladıkları sağlık personeli Mehmet Ezer ve Halil Dönmez'e saldırdı. İddiaya göre iki sağlık çalışanına biber gazı sıkıp darp eden zanlılar, hastane güvenliği ve polis tarafından etkisiz hale getirildi. Zanlılar gözaltına alınırken iki sağlık personeli darp raporu aldı.

Sağlık-Sen Manisa Şubesi üyeleri, olayın yaşandığı hastanenin bahçesinde bir basın açıklaması yaptı. Sendika Başkanı Mustafa İrgat, şehir magandalarının yine sağlık çalışanlarına karşı şiddet uyguladığını söyledi. İrgat, “Hastanenin acil servisini basarak, kesici aletten biber gazına o an hastanedeki hastaların can güvenliğini de yok sayan, sağlık personeline ise öldüresiye saldırıları şiddetle kınıyoruz. Yaptıklarının cezasız kalmamasını istiyoruz. Sağlıkta şiddetin ulaştığı nokta artık dayanılmaz boyutlardadır. Gecesini gündüzüne katıp çalışan, hizmet veren fedakâr sağlık çalışanları, takdir edilecekleri yerde şiddete maruz kalmaktadırlar. Şiddetin önüne geçmek için gerçek anlamda caydırıcı tedbirlerin alınması gerekmektedir.” dedi. İrgat, şiddete maruz kalan iki sağlık personelinin 10 gün darp raporu aldığını, konunun adli mercilere iletildiğini, Sağlık Bakanlığı'nın da olayı yakından takip ettiğini bildirdi.