Manisa’da, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Muradiye Kampüsü’nden öğrenci taşıyan kooperatifler, 2 lira olan ücreti 1,5 liraya indirdi. Ayrıca Muradiye’de bulunan dört taşıma kooperatifi, önümüzdeki süreçte tek çatı altında toplanarak arabalarını yenileyecek. Kentkart uygulamasına da geçecek arabaların, şehir merkezinde hizmet verenlerle uyumu sağlanacak.

Geçen günlerde Muradiye’de hizmet veren ulaşım kooperatiflerinin yetkilileriyle biraraya gelen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, fiyatlarda indirime gidilmesi ve arabaların yenilenmesi talebinde bulunmuştu. Bu talebi olumlu karşılayan kooperatif yetkilileri, taşıma ücretini 2 liradan 1,5 liraya çekti. Belediye Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, indirimin öğrencileri memnun ettiğini söyledi. Manisa merkezde başlatılan ulaşımda dönüşüm projesinin Muradiye’de ilk adımının atıldığını ifade eden Deniz, “Tek çatı altında toplanan kooperatif üyeleri, yakın zamanda araçların da tamamı değiştirecekler. Şu anda bununla ilgili çalışma yürütüyorlar. Engellilere yönelik de hizmet verebilecek araçlarda kentkart uygulaması başlayacak. Öğrencilerimiz artık şehir merkezinde olduğu gibi Muradiye Kampüsü’ne giderken de kentkart kullanarak yolculuk yapabilecek. Muradiye’de ulaşımı şehir merkeziyle entegre ederek, daha güvenli ve konforlu ulaşımın önünü açmış olduk. Önümüzdeki eğitim dönemine kadar bu çalışmanın tamamlanacağını düşünüyorum.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin, üniversite ile şehir merkezi arasında hizmet verecek "trambüs" projesi olduğunu hatırlatan Deniz, “Büyükşehir Belediyesi, Muradiye Kampüsü'ne toplu taşıma aracı götürmeyecek mi? Tabii ki götürecek. Bununla ilgili trambüs aracını öngörüyoruz. Büyükşehir Belediyesi trambüsle ilgili çalışmalarını başlattı, gergahlarını belirledi, şu anda projeleri hazırlanıyor. Düşüncemiz, iki yıl gibi bir süre içerisinde trambüs projesini Manisa’da hayata geçirmek.” diye konuştu.