Manisa'da eğitim dernekleri ile hayır kurumlarına yapılan polis baskınlarına tepki gösteren halk, "İnsanlara yardım etmekle, onların mağduriyetlerini gidermekle, kitap okumakla, bir insanın göz ameliyatı yapılması için vesile olmakla terörist olunuyorsa biz teröristiz o zaman" şeklinde duruşlarının değişmeyeceğini dile getirdiler.

'DURACAK MIYIZ YERİMİZDE, HAYIR. AYNI ŞEKLİDE DAHA ÇOK HİZMET EDECEĞİZ'

Manisa'da geçen hafta 5 derneğe yapılan polis baskının ardından bugün de aralarında Kimse Yok Mu'nun da bulunduğu 6 dernekte arama yapıldı. Manisa'da esnaflık yapan aynı zamanda Kimse Yok Mu Derneği'nin muhasip üyesi Mustafa Başaran, Kimse Yok Mu'nun kamu yararına faaliyet yürüten bir dernek olduğunun herkesçe malum olduğunu söyledi. Yurt içi ve yurtdışında özellikle Afrika'da ciddi faaliyetleri olan bir dernek olan Kimse Yok Mu'nun yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine Türkiye'den yardımlar ve sağlık hizmetleri götürdüğünü ifade eden Başaran, "Kamu yararına olan bu derneğin denetlenmesi Dernekler Kanunu'na bağlı. Derneklerle ilgili kurumlar gelirler denetlerler. Fakat, Terörle Mücadele'nin, Kaçakçılık Şubesinin, emniyetin diğer birimlerinin denetleme değil de gelip bu şekilde bir baskın tarzında arama yapmaları nedeniyle algı operasyonu olduğunu düşünüyoruz. Bu bizi üzüyor. Bu derneğin faaliyetlerinde bir çok gönüllü insan, bu yapılanlar onları da üzüyor, rencide ediyor. Ama biz duracak mıyız yerimizde, hayır. Aynı şeklide daha çok hizmet edeceğiz. İnşallah, ihtiyaç sahiplerine daha çok elimizi uzatmaya gayret edeceğiz, daha doğrusu uzatacak olanlara vesile olacağız." dedi.

'İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DARBE VURUYORLAR'

Kimse Yok Mu'ya vurulan darbenin Türkiye'ye, ihtiyaç sahiplerine, yardıma muhtaç insanlara darbe vurma anlamına geldiğine dikkat çeken esnaf Başaran, "Düşünün şimdi Afrika'da birçok göz ameliyatı yapılmış, farklı alanlarda rahatsızlığı olanlar ameliyat edilmiş. Doktorlarımızı oraya gitmezse kim mağdur olacak, oradaki ihtiyaç sahibi insanlar, kimsesiz insanlar illaki mağdur olacak. Bu konu bizi üzüyor." diye konuştu.

Bugün yaşananların başlarına geleceğini hiç düşünmediğini, aklının ucuna bile gelmediğini belirten Mustafa Başaran, "Ama oluyormuş, bu da kaderin bir cilvesi. İnşallah bundan sonra daha iyi çalışacağız. Bu insanlara daha çok yardım götürmeye gayret edeceğiz. Halkımız da bizim yaptığımızın Allah'ın izniyle doğru olduğuna inanıp bizi daha çok destekleyeceklerine inanıyorum." dedi.

'BİZ BUNDAN SONRASI İÇİN HER ŞEYE RAZIYIZ'

Manisa il emniyet müdürünün öğrencileri burs veren, kurban bağışlayanlara yönelik terör örgütü üyesi iftirasını da değerlendiren Başaran, "Eğer ben bir teröristsem gelip alsınlar, yatmaya razıyız. İnsanlara yardım etmekle, onların mağduriyetlerini gidermekle, kitap okumakla, bir insanın göz ameliyatının yapılması için vesile olmakla terörist olunuyorsa biz teröristiz o zaman. Biz bundan sonrası için her şeye razıyız." diyerek tepkisini dile getirdi.

'YİNE ELLERİ BOŞ DÖNECEKLER, HİÇBİR ŞEY BULAMAYACAKLAR'

Kimse Yok Mu Derneği gönüllülerinden Nusret Muğla da, yapılanları çok feci, hukuksuz ve adaletsizlik olarak yorumladı. Demokrasinin temelinde derneklerin olduğunu vurgulayan Muğla, "Hayır kurumlarını basarak ne olacak memleketin hali. Niye geriyorlar memleketi, yazık değil mi? Bu dernek, dünyanın her tarafına gitmiş, ödüller almış. Yine elleri boş dönecekler, hiçbir şey bulamayacaklar ama bir algı operasyonu, başka bir şey değil." dedi.

Emniyet müdürün hayırseverler için kullandığı terörist açıklamasının için de Muğla, "Ben üzüldüm kendisine, böyle bir şey söylemişse kendine yazık etmiş. Allah hayırlısını versin. Memleketimiz için hayırlısı olsun, gidişat iyi değil." değerlendirmesinde bulundu.