Bütün yurtta olduğu gibi Manisa'da da vatandaşlar, erken saatlerden itibaren milletvekili genel seçiminde oy kullanmak için sandığa gitti. Bazı seçmenler çocuklarıyla birlikte giderek oy kullanırken engelli ve yaşlılar, yakınlarının yardımıyla vatandaşlık görevini yerine getirdi. Manisa’da 3 bin 318 sandıkta, 1 milyon 6 bin 697 seçmen oy kullanacak.

CHP 1. sıra adayı Özgür Özel, eşi Didem Özel ile birlikte Manisa Lisesi'ndeki 1227 numaralı sandıkta oy kullandı. Daha sonra gazetecilere açıklamada bulunan Özel, Türkiye için hayırlı sonuçlar çıkması temennisinde bulundu. Seçim sürecinde kayıplar olduğunu hatırlatarak, “Çeşitli siyasi partilerin kazalarda kaybettikleri oldu. Hem de Diyarbakır’da yaşanan olayda hayatını kaybedenler var. Bunlara başsağlığı diliyorum. Bugün hiç kimsenin burnunun bile kanamasını istemiyoruz. Bütün üyelerimize de, bütün görevli olanlarımıza Türkiye’ye, Manisa’ya yakışır bir seçim geçirmek istediğimiz söyledik.” diye konuştu.

MHP 2. sıra adayı Zeynel Balkız ise eşi Şerife Balkız ile birlikte Ahmet Tütüncü Ortaokulu’ndaki 1311 numaralı sandıkta oy kullandı. Ardından gazetecilere açıklamada bulunan Balkız, “Bugünkü seçimler, suyun vanası, musluğu gibi. Buradan inşallah musluk kontrollü açılırsa 8 Haziran itibariyle Türkiye’nin rahatlayacağını umuyorum.” dedi.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş Gazi İlköğretim Okulu'nda, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün Manisa Endüstri Meslek Lisesi'nde, CHP adayı Mazlum Nurlu Salihli Altınordu İlköğretim Okulu’nda, AK Parti adayı Recai Berber 23 Nisan İlköğretim Okulu'nda, MHP adayı Erkan Akçay Cemal Ergün İlköğretim Okulu'nda, MHP adayı Hasan Eryılmaz ve CHP adayı Tur Yıldız Biçer ise 23 Nisan İlköğretim Okulu'nda oy kullandı.