Balıkesir’in Manyas ilçesinde, jandarmanın bir eve yaptığı operasyonda Roma ve Bizans dönemlerine ait olduğu değerlendirilen tarihi eserler ele geçirildi.

Manyas ilçesinde M.A. isimli şüphelinin, evinde tarihi eser niteliği taşıyan bakır para ve sikkeler bulundurduğu bilgisini alan Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Manyas Sulh Ceza Mahkemesi'nden alınan arama kararına istinaden şahsın ikamet ettiği evin içinde ve etrafında arama yaptı. Yapılan aramada, poşet içerisinde 29 adet tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen, üzerinde Latince harfler yazılı bronz ve bakır paralar ile bir adet metal ok başı, ayrıca batarya ve şarj aleti ile birlikte 2 adet Motorola marka el telsizi ve ruhsatnamesi bulunmayan yivsiz av tüfeği ele geçirildi. Jandarma tarafından ele geçirilen malzemelere el konulurken, tarihi eser olduğu değerlendirilen bronz ve bakır paralar ile metal ok başı Bandırma Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Olayın şüphelisi olarak yakalanan M.A. isimli şahıs, Manyas Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakıldı.