Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül, Maraş olaylarının yıl dönümüne ilişkin, "Biz Kahramanmaraş'a yarayı kaşımak için gelmedik" dedi.

Bülbül, Erenler Kültür ve Dayanışma Derneğinde düzenlenen basın toplantısında, Maraş olaylarının 35. yıl dönünü nedeniyle sivil toplum kuruluşları ve Alevi federasyonu olarak anma programı gerçekleştireceklerini söyledi.

Maraş olaylarına ilişkin dava dosyasının yeniden açılmasına isteyen Bülbül, kent dışından anmaya katılacaklara yardım edilmesi gerektiğini ifade etti. Olayları Sünni toplumun yapmadığını aktaran Bülbül, şunları kaydetti:

 "Biz Kahramanmaraş'a yarayı kaşımak için gelmedik. Bir suçu hatırlatmak için geldik. Maraş'a gelmemizin sebebi kendi canlarımızı anma, bu katliamın sorumlularını ortaya çıkarmaktır. Bizim Sünni toplumu ile bir sorunumuz yok. Bu olayları devletin gözetiminde ve sorumluluğundaki ırkçı, gerici faşist çeteler yaptı. Biz Maraş halkını suçlamıyoruz."

Basın toplantısına, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Başkanı İsrafil Erbil ile bazı Alevi derneklerinin temsilcileri katıldı.