Maraş olaylarının 35. yıl dönümü etkinliklerinde, İl Emniyet Müdürlüğünce alınan tedbirlerin oluşturulan kriz merkeziyle daha etkin yönetildiği bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Maraş olaylarının 35. anma etkinlikleri kapsamında meydana gelebilecek olayları yerinden hızlı bir şekilde yönetmek ve birimler arası koordinasyonu sağlamak amacıyla, İl Emniyet Müdürü Metin Aşık başkanlığında, Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü bünyesinde "Kriz Merkezi" oluşturulduğu belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kent Güvenlik Yönetim Sisteminde (KGYS) bulunan 7 noktadaki 21 kameraya ek olarak 8 3G kamerası, 2 canlı yayın aracında 6 kamera, 9 Kahramanmaraş Belediyesi'ne ait kamera ve 1 adet helikopter kamerası olmak üzere toplamda 45 adet kamera ile görüntüler kriz merkezine anlık olarak aktarılmıştır. Aynı zamanda ulusal ve yerel yayın organları ile televizyon kanallarından gelişmeler takip edilmiştir. Bu sayede olayların gelişimi anlık olarak takip edilmiş ve alınan tedbirler, daha etkin yönetilmiştir."