19 Aralık 1978'de başlayan ve yüzlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği olayların yıl dönümünü fırsat bilen bazı kişiler ortalığı karıştırmak için meydana çıkmaya başladılar.

Kahramanmaraş Valiliğinin Maraş olaylarının yıl dönümünde yapılacak gösterilere izin vermemesinin ardından ortaya atılan bir iddia korkunç oyunu deşifre etti.

Bazı haber sitelerinde yer alan habere göre Kahramanmaraş'ın bazı mahallelerinde "19 Aralık'ı yıl dönümünde kutluyoruz" yazılı afişler asıldı. 

DİHA imzasıyla servis edildiği iddia edilen habere yer veren bazı haber siteleri "Maraş'ta katliam yıldönümünde faşistlerden 'kutlama'!" başlığını attı.

Çeşitli haber sitelerinde yer alan haberde şu ifadeler yer alıyor:

Maraş'ın kent merkezinde kim tarafından asıldığı belli olmayan afişlerde, katliamın gerçekleştirildiği mahallelerin başında gelen Yörük Selim Mahallesi'ne yürüyüş çağrısı '19 Aralık'ın yıldönümünü Yörük Selim Mahallesi'ne yürüyerek kutluyoruz' şeklinde yapılırken, hazırlanan afişlerdeki "Türk ırkı sağolsun" yazıları dikkat çekiyor.

Haber46'nın notu:

Kahramanmaraş'ta aleviler ve sünniler kardeşçe yaşamaktadır. 1978 olaylarıyla ilgili oyunun faillerini bulmak devletin görevidir ve o alçak oyunların failleri cezalarını mutlaka çekmelidir. Bu şehirde yaşayan aleviler ve sünniler ise dün yaşanan acıları birlikte paylaşmışlardır. Bu şehirde alevilerin gösteri yapmasını da, kim olduğu bilinmeyen bazı kişilerin tamamen provokasyon kokan eylemlerini de istemiyoruz. Bu şehre hakim olan kardeşlik havasını bozmayı hedefleyen provokasyonları kınıyor ve Kahramanmaraş halkını bu oyunu KARDEŞLİK TÜRKÜLERİ söyleyerek bozmaya davet ediyoruz.