Mardin'de Zınnar vadisinde yetişen ve uluslararası festivallere konu olan Mardin kirazında yaşanan üretim bolluğu çiftçinin yüzünü güldürdü.

Geçen yıl 30 Mart’ta Mardin’de yaşanan soğuk hava ve don olayı yüzünden zor günler geçiren kiraz üreticileri bu yıl rekoltenin üstünde kiraz üretimi bekliyor. 2014 yılında kilosu 8 TL’den satılan festival kirazı bu yıl 3 TL’den alıcı buluyor.

2014 yılı Mart ayında yaşanan soğuk hava ve don olayı yüzünden kirazda verim düşüklüğü yaşandıklarını belirten kiraz üreticisi Mesut Irmak, aksine bu yıl kirazda bolluk yaşadıklarını söyledi. Gecen yıl kilosunu 8 TL'den sattıkları Mardin kirazı bu yıl 3 ile 2.5 TL arasında sattıklarını belirten Irmak, "Bu yıl Allah Ramazan ayında kiraz da bereketi artırdı. Bahçede yetişen bol kiraz sayesinde hem biz kazanıyoruz. Hem de vatandaşlar festival kirazını tadını almaktadırlar." dedi.

Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri ise, kiraz üreticileri bu yıl yaşanan kiraz rekoltesi karşısında yüzleri gülmeye başladığını belirterek, "Bu yıl yağışların bol gelmesi yanında çiftçilerin bilinçlenmeleri üzerine kiraz üretiminde ciddi bir artış meydana geldi. Bu yıl Mardin'de 500 ton civarında kiraz rekoltesi beklenmektedir. Mardin kirazı vitamin bakımından son derece besleyici yönleri çok zengindir. Bizim amacımız Mardin'de kiraz yetiştiriciliğini artırmak ve burada yetişen kirazı bütün dünyaya ihraç etmektir.” ifadelerini kullandı.