Mardin'de PKK'lı teröristlerin yola tuzakladıkları patlayıcıyı askerleri ve korucuları taşıyan sivil aracın geçişi sırasında infilak ettirmesi sonucu şehit olan askerlerin sayısı 4'e yükseldi.  
Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, teröristler, Kızıltepe-Derik karayolunun Tepedağ köyü mevkisinde tuzakladıkları patlayıcıyı görevden dönen askerleri ve korucuları taşıyan minibüsün geçişi sırasında patlattı. Saldırıda 2 asker şehit oldu, 2 korucu ve 6 asker yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla Mardin ile Derik ve Kızıltepe ilçelerindeki hastanelere kaldırıldı. Derik Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan bir asker müdahaleye rağmen şehit düştü.               

Derik'ten Diyarbakır'a sevk edilen yaralı askerlerden biri de buradaki müdahaleye rağmen şehit oldu. Saldırıda yaralanan 2 korucu ve 4 askerin tedavileri sürüyor.Patlama nedeniyle karayolunda çukur oluştu, yol ulaşıma kapatıldı. Yolun yeniden ulaşıma açılması için karayolu ekiplerince başlatılan çalışma devam ediyor. Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

4 ŞEHİT İÇİN TÖREN DÜZENLENECEK

Şehit olan 4 asker için Mardin’de uğurlama töreni yapılacak. Şehit olan Astsubay Çavuş Ömer Faruk Darbaş (Çorum), uzman çavuşlar Sedat Yıldız (Osmaniye), Enes Kaya (Konya) ve Mustafa Alpaslan (Adana), cenazeleri, Mardin’de yarın Selen kışlasında düzenlenecek uğurlama töreninden sonra memleketlerine gönderilecek.          

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI   

Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, Derik ilçesinde Ilıca Mahallesi yakınlarında saat 08.30 sıralarında mayın ve el yapımı patlayıcı araması yapan güvenlik güçlerini taşıyan aracın geçişi sırasında terör örgütü mensuplarınca yola döşenen bombanın patlatıldığı bildirildi. Patlama sonucu 3 askerin şehit olduğu, 2'si ağır 7 güvenlik görevlisinin yaralandığı kaydedilen açıklamada, yaralıların hızla hastanelere kaldırıldığı belirtildi. Açıklamada, "Yaralıların tedavileri devam etmektedir. Olayla ilgili adli ve idari işlemler başlatılmıştır. Birlik ve beraberliğimize kast eden bu hain saldırıda şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz." ifadelerine yer verildi.  

OSMANİYE'YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Mardin’in Derik ilçesinde teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının asker ve korucuları taşıyan minibüsün geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu meydana gelen patlamada şehit olan Uzman Jandarma Çavuş Sedat Yıldız’ın şehadet haberi baba ocağına ulaştı. 
Sedat Yıldız’ın (28) şehadet haberi, Adana'nın Yumurtalık ilçesine tatile giden anne Kafiye, baba Fahri ve ağabeyi İsmail Yıldız'a askeri yetkililer tarafından verildi. Acı haberi alan aile, Osmaniye'nin Toprakkale ilçesine bağlı Göçmenler Mahallesi'ndeki evlerine geldi. Fenalık geçiren anne Kafiye Yıldız ambulansla hastaneye kaldırılırdı. Kalp rahatsızlığı olan baba Fahri Yıldız'a ise sağlık görevlileri tarafından ambulansta müdahale edildi.
Şehidin evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. Haberi duyan mahalle sakinleri şehidin evine geldi. 

Şırnak Uludere'den acı haber geldi: 6 asker şehit oldu

Şırnak Uludere Karayolu üzerindeki cezaevi yakınlarında bulunan kontrol noktasına bir grup PKK’lı terörist tarafından, uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Askeri kaynaklardan son dakika gelen habere göre 6 asker şehit oldu.

Son dakika haberleri: Edinilen ilk bilgilere göre, yeni Şırnak-Van karayolu Şırnak cezaevi yakınlarında bulunan kontrol noktasına bir grup PKK’lı terörist tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırının ardından çatışma çıktı. Yaralıların olduğu bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Çatışmanın sürdüğü öğrenilirken son dakika gelen bilgiye göre 6 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

BİR TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ 

Şırnak-Van karayolunda güvenliği  sağlayan askerlere PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırının ardından bölgede  operasyon başlatıldı. Operasyonda, saldırıda yer alan teröristlerden biri etkisiz hale  getirildi.Bölgede teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyon sürüyor.