Mardin Kalesi’nin halka açılması için Mardin Büyükşehir ve Artuklu belediyelerinin 'Mardin Kalesi Mardin Halkınındır' sloganıyla başlattığı imza kampanyasına bir ay içinde 80 bin kişi destek verdi.

Kampanyaya ilişkin bilgi veren Büyükşehir Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanı Seyfettin Yavuz, "1980 yılından beri sivillere kapalı olan Mardin Kalesi askerler tarafından kullanılmaktadır. Dünyanın hiçbir yerinde kentin turizm simgesi olan bir kale bu şekilde kullanılmamaktadır. Biz bu nedenle yılda 1 milyon üzerinde turistin gelip ziyaret ettiği Mardin’de kalenin halka, turistlere ve konuklarımıza açılması konusunda kampanya başlattık. Şimdiye kadar 80 bin kişinin destek verdiği kampanya yurttaşların desteği ile devam etmektedir. Mardin gibi önemli bir turizm kentinde kalenin bir askeri radar üssü olarak kullanılmasını, Mardin halkı olarak kabullenemeyiz. Bu konuda her türlü girişimde bulunacağız." dedi.

Yavuz, kampanyaya destek vermek isteyen vatandaşların Change.org’a erişim sağlayabileceklerini ifade ederek, ilçelerde ve alışveriş merkezlerinde de kurdukları stantlarda kampanyaya destek verebileceklerini söyledi.