Mardin Valiliği, Nusaybin’de 4 günden beri devam eden çatışmalarda şu ana kadar 14 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 3 teröristin de sağ olarak yakalandığını açıkladı.

Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi: "Bilindiği üzere Valiliğimizce 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi gereğince, 01.10.2015 Perşembe günü saat 19.00'dan geçerli olmak üzere Nusaybin ilçemizde sokağa çıkma yasağı kararı alınmış ve ilçemizde kamu düzeninin sağlanması, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunması, bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, ilçede bulunan hendek ve barikatların kaldırılması ve aranan şahısların yakalanması amacıyla kolluk kuvvetlerimiz tarafından faaliyetler icra edilmeye devam edildi.

03.10.2015 Cumartesi saat 14.00 ile 04.10.2015 Pazar günü saat 17.00 arasında yapılan operasyonlarda şu ana kadar, 5 terörist etkisiz hale getirilmiştir. 3 bölücü terör örgütü mensubu yakalanmıştır. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı toplam 14 olmuştur. 15 barikat ve hendek kapatılmıştır. İlçemizde kapatılan toplam barikat ve hendek sayısı 69 olmuştur. Bombalı düzeneklerin kontrollü olarak patlatılmasına devam edilmektedir.

Ş.T. isimli şahıs ölü olarak Nusaybin Devlet Hastanesi'ne intikal ettirilmiş, şahsın cenazesi otopsi işlemlerinin yapılabilmesi amacıyla Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmiştir. Ö.Ç. isimli şahıs yaralı ateşli silah yaralanmasına bağlı olarak Nusaybin Devlet Hastanesi'ne getirilmiş, yapılan ilk tedavisinin ardından aynı gün Mardin Devlet Hastanesi'ne sevk edilmiş olup tedavisi halen devam etmektedir.

22 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Suriye uyruklu C.H. isimli şahıs yaralanmış, Nusaybin Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalede şahsın sağ böbreğinden silahla yaralandığı anlaşılmış olup Nusaybin Devlet Hastanesi'nde tedavisi halen devam etmektedir.

Sokağa çıkma yasağına uymayan 19 şahsa Kabahatler Kanununa göre idari para cezası uygulanmıştır. Bu kapsamda uygulanan şahıs sayısı 22 olmuştur. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için terör ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir.”