Mardin’de terör örgütü üyesi olduğu belirtilen 4 kişi yakalandı. Operasyonda, kişilerin aracında yapılan atamada çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, "PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi(YDG-H) içerisinde faaliyet gösteren örgüt mensuplarına yönelik ilimiz genelinde son günlerde yapılan operasyonlara misilleme olarak görevlilerimize yönelik kaçırma, alıkoyma, suikast yapabileceği bilgisinin edinilmesi üzerine emniyet birimlerimizce çalışma gerçekleştirildi. Çalışmalar neticesinde ilimiz Artuklu ilçesi 13 Mart İlkokulu civarında 4 şüpheli şahıs, içinde bulundukları araç içerisinde yakalandı. Araçta silah, çeşitli miktarda mühimmat ve örgütsel malzeme ele geçirilmiştir. Ayrıca yakalanan şahıslarla irtibatı olduğu değerlendirilen 1 şahıs ise gözaltına alındı." denildi.

Yakalanan S.Ç. (20), N.A. (20), M.A. (20) ve M.Ö. (20) isimli şahısların, 'Silahlı terör örgütüne üye olma, sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermilerin satın alınması, taşınması, bulundurulması' suçlarından tanzim edilen tahkikat evrakı ile birlikte çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak, Mardin E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildiği belirtildi.