Mardin’de bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, Mardin-Diyarbakır yolu üzerinde boş bir arazide yaklaşık 25 ton gübre buldu.

Mardin’de Diyarbakır yolu üzerinde Abdurrahman A. adlı bir vatandaşın arazisine bırakılan 25 ton gübre paniğe neden oldu. İhbar üzerine olay yerine gelen Mardin Jandarma ekipleri ile Mardin Emniyet Müdürlüğü ekipleri gübre üzerinde inceleme yaptı. Jandarma tarafından alınan güvenlik önlemleri ardından gübrenin bulunduğu yerde uzman ekipler incele başlattı. Torbaları tek tek inceleyen Jandarma ve Emniyet ekipleri gübrenin üretimini yapan firmayı arayarak Mardin istikametine gübre yollayıp yolladığını sordu. Firma ekipleri ise Mardin istikametine herhangi bir sevkıyatın yapılmadığını iletti. Bunun üzerine jandarma ekipleri olayla ilgili bölgede geniş bir soruşturma başlattı.

ARAZİ SAHİBİ GÜBREYİ KİMİN BIRAKTIĞINI BİLMİYOR

Arazisine gübreyi kimin bıraktığını bilmediğini belirten arazi sahibi Abdurrahman A., köyün muhtarının kendisini aradığını, tarlada gübre bırakıldığını söylediğini belirtti.
Bunun üzerine jandarmaya haber verdiğini anlatan A., "Kim veya kimler buraya bıraktı bilmiyorum. Buraya geldim asker burada bekliyordu. Kimin buraya bıraktığını sordular. Ben de bilmiyorum.” dedi.