Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Fiziksel Engelliler Derneği'nde ihtiyaç sahibi ailelere akülü sandalye yardımı yapıldı. Fiziksel Engelliler Derneği’nin girişimleri ve Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nın (ERDEMİR) katkılarıyla 10 aileye akülü sandalyeleri teslim edildi.

Düzenlenen törene Zonguldak Valisi Ali Kaban, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Ereğli İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gökhan Tufan, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Erdemir Genel Müdürü Sedat Orhan, BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Ali Azar, Emniyet Müdürü Timur Özgen, davetliler, engelli üyeler ve aileleri katıldı.

Törende konuşan Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk manuel sandalye ihtiyacı olan üyelerinin yüzde yüzüne sandalyelerini teslim ettiklerini, Ereğli Kaymakamlığı tarafından başlatılan “Engelleri Kaldıralım” projesi ve ERDEMİR tarafından verilen 10 akülü sandalyeyle de akülü sandalye ihtiyacı olan üyelerde yüzde doksanı yakaladıklarını söyledi. İsmail Şentürk konuşmasında sandalyelerin alınmasında emeği geçen başta ERDEMİR yetkilileri olmak üzere herkese teşekkür etti.

ERDEMİR Genel Müdürü Sedat Orhan ise konuşmasında "Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği’nin katkıları ile 10 akülü sandalyeyi ailelerine teslim etmenin mutluluklarını yaşadıklarını söyleyen Erdemir Genel Müdürü Sedat Orhan, engellilerin topluma kazandırılmasında herkese büyük görevler düştüğünü belirtti. Orhan ayrıca, hepimizin birer engelli adayı olduğunu hatırlatarak, Erdemir olarak desteklerimiz her zaman devam edecek.”

Kaban konuşmasında engellilere yönelik çalışmaların ilk çalışmaların 1995 yılında başladığını söylediği konuşmasında "Engellilerle ilgili ilk çalışmalar 1995’li yıllarda başlamıştır. Bu yıllarda İstanbul’da gündeme getirilmişti. Arkadaşım bu işin başındaydı. Oradan itibaren bu konulara ilgim oldu. Özürlüler İdaresi Başkanlığı da yapan arkadaşım şu anda Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörümüz Mahmut Özer’e de danışmanlık yapıyor. Bir okuma güçlüğü çeken birden çok engelli vatandaşımıza yardımcı olmak için çalışmaları yürütüyor" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından derneğe katkıda bulunanlara plaketleri verildi. Akülü sandalyelerini alan ailelerle toplu fotoğraf çekiminin ardından protokol üyeleri engellilerle sohbet etti. Akülü sandalyelerine kavuşan engelliler ise "Bugüne kadar gideceğimiz yere birilerinin yardımı olmadan gidemiyorduk. Şimdi ise istediğimiz yere gidiyoruz. Allah herkesten razı olsun" dediler.

Zonguldak Valisi Ali Kaban beraberindeki heyet ile birlikte dernek binasında yenilenen Bilgisayar ve Teknoloji sınıfının açılışını gerçekleştirdi.