Depreme karşı çalışanlarını bilinçlendirmek isteyen Sürat Kargo, Kimse Yok Mu Derneği ASYA Kurtarma Ekibi ile işbirliği yaptı. Şirket çalışanları, 'mobil deprem simülasyon aracı' ile uygulamalı deprem tatbikatı yapıyor.

Kaynak Holding şirketlerinden Sürat Kargo, çalışanlarına mobil deprem simülasyon aracı ile deprem tatbikatı yaptırarak farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. Konu ile ilgili bilgi veren Sürat Kargo Kurumsal İletişim Müdürü İhsan Erbaş, hem çalışanlarının hem de çalışanlarının ailelerinin hayatlarının kendileri için önemli olduğunu söyledi. Sürat Kargo’nun 5 bin çalışanlı bir şirket olduğundan bahseden Erbaş, "Sürat Kargo 5 bin çalışanı olan büyük bir şirket. Sadece çalışanları ile kalmıyor, bunların aileleri ve akrabaları da söz konusu. İşçi sağlığı ve güvenliği birimimiz tarafından Sürat Kargo’da bir farkındalık oluşturmak, çalışanlarımızın doğal afet ve depremler konusunda konuyu anlamaları ve ailelerine anlatması konusunda ortaya çıkan bir fikir." dedi.

Yapay deprem ile tatbikat yaptırarak farkındalık oluşturmaya çalıştıklarından bahseden ASYA Proje Sorumlusu Ayhan Güllü de "Deprem simülatör TIR’ımız, yapay depremi simülate edip 7,4 şiddetine kadar istediğimiz sürede hidroelektrik sistemle çalışır." bilgisini verdi. Türkiye’nin tehlikeli fay hatlarının üzerinde yer aldığından da bahseden Güllü, "Bizim ülkemiz maalesef dünyanın en tehlikeli fay hatları üzerinde. Bu yüzden çok fazla deprem yaşıyoruz. Bunu ben, afet izleme merkezimizde günde bazen 40-45 deprem izlediğim oluyor. Bu sebepten deprem çok önemli bir konu. Biz depremle yaşamaya alışmalıyız. Depremin bizi öldürmeyeceğini, binaların bizi öldüreceğini bilip, deprem öncesinde ve sonrasında neler yapılması gerektiğini seminerler vererek 2014 yılında toplam 35 ili gezerek halkımızı bilinçlendirdik." şeklinde konuştu.