Alınan bilgiye göre, Mardin Devlet Hastanesi'nde görevli polis memurlarının içinde bulunduğu araca hastane önünde 3 terörist tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıda araçta bulunan bir polis memuru yaralandı. Arkadaşları tarafından hastaneye kaldırılan polis memuru kurtarılamadı.

Bazı kurşunların etraftaki araçlara da isabet ettiği saldırı sonrasında çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı.

Mardin Valisi Turhan Ayvaz, uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda 1 polis memurunun şehit edildiğini kaydetti.

Vali Ayvaz, “Hastanenin acil servisi önünde polis memurlarına uzun namlulu silahlar ile saldırı düzenlendi. Saldırı 3 terörist tarafından yapıldı. Güvenlik güçlerimiz de karşılık verdi. Olayın hemen ardından teröristler kaçtı. Olayla ilgili geniş çaplı operasyon başlatıldı. Saldırıda yaralanan polis memurumuz hastanede şehit oldu” dedi.

Bu arada şehit polis memurunun Kahramanmaraş nüfusuna kayıtlı Cengiz Engizek (37) olduğu öğrenildi.

Kahramanmaraş merkeze bağlı Çamlıbel Köyü'nden olduğu öğrenilen şehidimiz Cengiz Engizek'in annesi Elif ve babası Hanifi Engizek acı haberi alır almaz Mardin'e gitti.

Şehit Cengiz Engizek'in evli ve 1,5 yaşında bir çocuğu olduğu öğrenilirken eşinin Mardin Artuklu Üniversitesi'nde memur olarak çalıştığı bilgisine ulaşıldı.

Bu arada şehit Cengiz Engizek Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliğini bitirmiş ancak atanamadığı için 3 yıl önce polis olmuş.