Çağlayan Adliyesi'nde teröristlerin silahlı saldırısına uğrayan ve şehit düşen Savcı Mehmet Selim Kiraz Mardin Adliye Sarayında düzenlenen tören ile anıldı. Adliye sarayında düzenlenen törene Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Adli Yargı Komisyon Başkanı Bülent Koç, Baro Başkanı Azat Yıldırım, Vali Yardımcıları Ali İkram Tuna, Ali Güldoğan, Bahattin Çelik, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, İl Jandarma Komutan Alb. Alaaddin Karsavuran, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, hakim, savcı ve avukatlar ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, saldırının sadece şehit savcıya ve yargıya yapılmış bir saldırı olarak görmediklerini söyledi. Vali Koçak, “Bu tür saldırıları ilk defa yaşamıyoruz ancak uzun süredir doğrudan adaleti hedef alan böyle bir saldırıyı yaşamamıştık. Bu saldırının böyle bir anlamı vardır. Adalet mülkün temelidir. Doğrudan mülkü hedef alan, inanların huzurunu güvenliğini ve insanca yaşama hakkını tehdit eden bir saldırı ve buna karşı hepimizin ayakta durması gerekir. Bu saldırılar bu zamana kadar bizi yıldırmadı bundan sonrada yıldırmayacak. Bu gün bütün yargı mensuplarımızın kederli hüzünlü de olsa buradaki dik duruşlarına hepimiz şahit oluyoruz ve bizde onların yanında onların arkasında onlar ile beraber bu tür saldırılara karşı dimdik ayakta durduğumuzu ifade etmek üzere buradayız. Teröre teslim olmadık bundan sonrada olmayacağız.” dedi.

Adaletin hassas terazisini dengeli tutmaya çalışan biz yargı mensuplarını, hiç bir güç yıldıramayacağını belirten Mardin Cumhuriyet Baş Savcısı Mehmet Özel ise, bu saldırının devlete sıkılan bir kurşun olduğunu söyledi. Bu saldırıyı nefret ile kınadıklarını ifade eden Özel, ”İstanbul Çağlayan Adliye Sarayında bizler gibi adaletin hassas terazisini dengede tutmaya çalışan ve bu anlamda özverili çalışması sonucunda görevini ifa ederken hunharca ve menfur bir saldırı sonucu şehit edilen değerli meslektaşımıza Allah’tan Rahmet diliyoruz. Cumhuriyet Savcımıza yapılan bu hain saldırıyı Mardin merkez ve mülakat adliyelerinde görev yapan hâkim ve cumhuriyet savcısı idare mahkemesindeki hakim arkadaşlar ve burada bizleri yalnız bırakmayıp aramızda bulunan değerli misafirlerimiz adına yapılan bu terör saldırısını nefret ve şiddetle kınıyoruz. Bu saldırı sonucu şehit edilen savcımıza yapılan saldırı, sadece adli yargıya yapılan bir saldırı olarak görmüyoruz. Bu ülkenin havasını, ekmeğini bizler gibi düşünen vatanını, milletini ve bayrak sevdasını içinde taşıyan vatandaşlarımıza yapılan bir saldırıdır. Onun ötesinde devletimize sıkılan bir kurşun olarak gördüğümüzü ifade etmek istiyorum. Şehit savcımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine sabırlar diliyorum. Bu saldırılar bizi bir birimize daha da kenetlendirdi.” şeklinde konuştu.

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun konuşların ardında dua okudu.