KESK Mardin Şubeler Platformu öncülüğünde Ankara’da düzenlen Emek, Barış ve Demokrasi mitingi öncesinde yaşanan katliama ilişkin Mardin Karayolları Parkı’nda saat 14.30’dan itibaren yaptığı oturma eylemini sonlandırdı.

KESK bileşenlerinin yanı sıra HDP Mardin milletvekili adayı Erol Gürel ile HDP, DBP, Mardin Büyükşehir ve Artuklu belediye çalışanları ile çeşitli STK’lerin destek verdiği eylemde, “Döktüğünüz kanda boğulacaksınız” pankartı ile “Savaşa inat barış hemen şimdi” dövizleri taşındı.

Eylemin sonunda konuşma yapan KESK Mardin Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Benli, Ankara’da yaşanan katliamın demokrasiye, barışa ve kardeşliğe atılmış bir bomba olduğunu belirterek, tüm yaşananlara rağmen barış için sokaklardan vazgeçmeyeceklerini söyledi. “Faşist dikta rejimi, yerli ve milli milletvekili isteyenler yenilecek. Halklar kazanacaktır diyoruz” diyen Benli, barış ve kardeşlik isteyenlere yönelik yapılan bu katliamı kınadıklarını ifade etti.

Daha sonra konuşan HDP Mardin milletvekili adayı Erol Gürel ise, “İçimiz kan ağlıyor” diyerek, bu ülkeye barış getireceklerini söyledi. Gürel, iktidar hırsına karşın inadına barış demeye devam edeceklerini aktardı. Oturma eylemi alkışlarla sona erdi.