İzmir'in Menemen ilçesinde, levye ve kalasla kapısını kırıp bir markete giren yüzü kapalı şahıslar, yaklaşık 5 bin TL değerinde mal çaldı. Kapıyı kırmaları, kırarken kayıp düşmeleri ve uzun çabalar sonucu çaldıklarıyala gitmeleri, güvenlik kameralarına yansıdı.

Olay, saat 04.45 sıralarında Koyundere Mahallesi, Kılıçkent Sitesi'ndeki Polat Market'te meydana geldi. Sokakta kimse bulunup bulunmadığını kontrol ederek marketin önüne giden kimliği belirsiz üç zanlı, kapıyı açamayınca inşaat alanında bulunan kalaslardan birini alıp kapıyı kırdı. Yüzleri kapalı zanlılar, daha sonra marketten çaldıkları malzemelerle uzaklaştı. Sabah işyerini açmak için gelen Ahmet Polat (29), soyulduğunu görünce durumu polise bildirdi.

ŞÜPHELİLER KAPIYI AÇARKEN DÜŞÜYOR

Şüphelilerden biri, kendilerini çeken güvenlik kamerasını görünce kalasla yönünü çevirmeye çalıştı ama başarılı olamadı. Kameradan rahatsız olmayan hırsızlar, daha sonra markete girerek sigaraları ve bilgisayarı torbaya koyudu.

Yaklaşık dört yıldır marketin işletmeciliğini yapan Polat, “'Daha önce bir hırsızlık olayı yaşanmadı. Sabaha doğru markete girip yarım saat uğraşıyorlar. Yaklaşık 5 bin TL değerinde olan sigara ve bilgisayarımı almışlar.” dedi.