Bursa’nın Nilüfer ilçesinde alışveriş yapma görünümüyle geldikleri markete, işletmeciye önce saldırıp sonra elektro şokla bayıltıp 6 bin lirayı çalan iki kişi kaçtı. Polis, market işletmecisinin verdiği eşkal bilgileri üzerine olaya karışan şüphelileri arıyor.

Olay, sabah saatlerinde Üçevler Mahallesi Atmaca Sokak’ta Hakan Aydemir’e ait markette meydana geldi. Müşteri gibi markete gelen iki kişiden biri, raflardaki malzemelere bakarken, diğer şüpheli aniden Aydemir’e arkadan saldırdı. Aydemir’le şüpheli boğuşurken, iddiaya göre, diğer şüpheli market işletmecisi Hakan Aydemir’i elektro şok cihazı ile bayılttı. Şüpheliler, bayılan marketçinin cebindeki yaklaşık 6 bin lirayı alıp kaçtı.

MARKETE GELEN FIRIN ÇALIŞANI POLİSİ ARADI

Markete ekmek vermek için gelen fırın çalışanı, Aydemir’i yerde baygın halde bulunca 155 Polis İmdat Hattı’nı arayarak durumu bildirdi. Olay yerine gelen Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, market işletmecisi Hakan Aydemir’in ifadesine müracaat etti. Yaşadıklarını Cihan muhabirine anlatan Aydemir, "Beni darp ettiler. Arkadan saldırdı bana. Bir şey yaptı bayıltmış beni. Cebimde 6 bin liraya yakın param vardı. Bayıltıp arkaya çekmişler. Boğuşma esnasında oldu. Vicdanları rahat olması lazım. Birkaç gün önce yandaki dükkan soyuldu. Bu çevrede muhtemelen bir şey var geziyor. Bayıltıp 6 bin lirayı aldılar. İki kişilerdi, bir şey söylemediler. Normal alışveriş yaparken bir tanesi arkadan saldırdı. Neyle bayılttıklarını hatırlamıyorum." dedi. Aydemir'in ifadesi üzerine alarma geçen polis ekipleri, çevrede durumu şüpheli görülen kişileri yakalayarak markete getirdi. Aydemir, polisin yakaladığı şüpheli şahısları polis aracında teşhis etmeye çalıştı. Ancak getirilen 4 kişiyi Aydemir teşhis etmeyince şüpheliler serbest bırakıldı.

İKİ GÜN ÖNCE YAN TARAFTAKİ DÜKKAN SOYULMUŞ

Bu arada, gaspa uğrayan aydemir’in marketinin iki dükkan yanındaki inşaat malzemesi satan iş yerinin ise iki gün önce kimliği belirsiz kişilerce soyulduğu ortaya çıktı. İş yeri sahibi Metehan Alp, "Bizim dükkanı soymuşlardı. Bugün de marketi soymuşlar. Marketçi burada iki kişi görmüş muhtemelen onlar soymuş. Para eden malzemeleri çaldılar bizden. İki gün arayla hırsızlık oldu. Ancak soyulduktan sonra ekipler burada beliriyor. Muhtemelen aynı insanlar, milletin canını yakıyorlar, olan bu." diye konuştu.

ELEKTRO ŞOK CİHAZLARI 30 LİRADAN SATILIYOR

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Remzi Çınar, piyasada özellikle sanal alemden 30 liradan başlayan fiyatlarla satılan elektro şok cihazlarının düğmesine basılmasıyla yüksek akımla insan sağlığını olumsuz etkilediğini söyledi. Çınar, "Elektro şok cihazlarının ulu orta satılmaması gerekir; çünkü teknik bir cihazdır. Kontrollü ve uygun koşullarda, uygun kişilere satılması gerekiyor. Her üretilen ürün ticari hale getirilip ulu orta satılır hale geliyor. Biz bunu yanlış buluyoruz. Elektro şok cihazlarının kötü niyetli insanların suçlarda kullanabileceğini de düşünmek lazım. İnsanlar bu tür cihazları güvenlik amacıyla taşıyabiliyor ama biz bu cihazların kontrollü satılması gerektiğini düşünüyoruz. Marketçinin bayıltılıp gasba uğramasında olduğu gibi bu tür cihazlar suçlarda kullanılabiliyor. Elektro şok cihazlarının satıldığı kişilerin emniyet müdürlüklerinde isim listesi olması gerektiğini düşünüyoruz." dedi.