Üsküdar'da bir marketten hırsızlık yaparken güvenlik kameralarına yakalanan Serdar P., gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Kamera görüntülerinde şüphelinin ayakta duramayacak halde bir sarhoş gibi sağa sola yalpalaması dikkat çekiyor.

İstanbul Üsküdar Abdurrahman Günal Sokak üzerinde bulunan bir markette 03 Ocak 2015 tarihinde hırsızlık olayı meydana geldi. Basın Protokol Şube Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada olay şöyle gelişti: Hırsızlık olayından bir gün sonra reyon görevlisi, yaptığı kontrollerde bazı tezgahlarda satıştan fazla ürün eksildiğini fark etti. Bunun üzerine mağaza içinde bulunan güvenlik kamera kayıtları geriye dönük olarak incelendiğinde iki kişinin, tezgahlardan aldıkları bazı ürünleri beraberlerinde getirdikleri bir çanta içine koydukları dikkat çekti.

AYAKTA DURAMAYACAK KADAR SARHOŞ

Görüntülerde şüphelilerden birinin, sarhoş gibi ayakta duramayacak halde sağa sola yalpalaması dikkat çekti.

Market yöneticilerinin durumu polise bildirmesi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında şüphelilerden birinin Serdar P. (33) olduğu belirlendi. Adresi de tespit edilen Serdar P., yakalanarak gözaltına alındı. İkinci şüphelinin aranması için çalışmaların sürdürüldüğü öğrenildi.

Bu arada markette yapılan kontrollerde etiket fiyatı toplam bin 600 lira olan 36 adet bebek maması ile traş makinelerinin çalındığı belirlendi. Şüphelilerin bu malzemeleri pahalı olması, yükte hafif, az yer kaplayan hacimleri olması ve kolayca elden çıkarılabilir olmaları nedeniyle tercih ettikleri öğrenildi.

KAMERA GÖRÜNTÜSÜNE RAĞMEN SERBEST

Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan şüpheli Serdar P., hırsızlık anına ilişkin market güvenlik kamera kaydı ile birlikte Kartal'da bulunan Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi. Şüpheli, savcılığa verdiği ifadesinin ardından serbest bırakıldı.