17 Ağustos 1999 Marmara depreminde hayatını kaybedenler, Sakarya'da dualarla anıldı. Serdivan Belediyesi tarafından deprem şehitleri için Kur'an-ı Kerim okutuldu. Depremin yıl dönümünde sevdiklerinin mezarlarını ziyaret edenler gözyaşlarını tutamadı. Şehitlikte acılar bir kez daha tazelendi.

Deprem şehitleri için anma programı Serdivan Mezarlığı'ndaki Deprem Şehitleri Anıtı önünde gerçekleştirildi. Törene Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeki Toçoğlu, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, depremde hayatını kaybedenlerin yakınları ve vatandaşlar katıldı. Programda 16 yıl önce depremde hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okundu dua edildi. Törenin ardından Vali Coş ve diğer protokol üyeleri, deprem şehitlerinin mezarlarına karanfiller bıraktı.

17 Ağustos 1999 tarihinde 7,4 büyüklüğündeki deprem, binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden oldu. En büyük acıyı depremde sevdiklerini yitirenler yaşadı. Depremde üç aylık oğlu Yusuf ve 10 yaşındaki kızı Büşra'yı kaybeden Semra Yaman, depremin yıldönümünde çocuklarının mezarını ziyaret etti. Çocuklarının mezarı başında gözyaşı döken Yaman, acılarının ilk günkü gibi taze olduğunu söyledi. 'Rabbim kimseye bunları yaşatmasın' diyen acılı anne Yaman; "Rabbim herkese sabır nasip etsin. Unutturulmuyor ya o kadar hoşumuza gidiyor ki. Unutanlar da inşallah seyrettiklerinde akıllarına gelir. Rabbim kimseye bunları yaşatmasın. Herkes yandı. Hele bugünlerde daha çok kötü oluyoruz. Acılarımız ilk günkü gibi. Hiçbir şey yok. Arkadaşlarını görüyorsun yanıyorsun. Her şeyini görüyorsun yanıyorsun." diye konuştu.

Evlerin sağlam yapılmasını, kaçaklara müsaade edilmemesini isteyen Semra Yaman, şunları kaydetti: "Evlerimizi sağlam yapsınlar, ne olur. Kaçaklara müsaade etmesinler. Kimse yanmasın artık. Bu katları düzeltiyorlar, boyalıyorlar veriyorlar. Yazık, onların içinde insan yaşıyor. Hayvan bile olsa insan üzülüyor. Ne olur müteahhitlerimiz dikkat etsinler. Başkanlarımız dikkat etsinler bunlara."