Bursa’da modern eğitimin öncülerinden Özel Nilüfer Eğitim Kurumları’nın, İngilizce öğretmenlerine yönelik düzenlediği 11. ELT Semineri'ne, Marmara Bölgesi’nde görev yapan 610 öğretmen katıldı. 13 yayınevinin stant açarak ürünlerini tanıttığı seminerde ABD, Kanada ve İngiltere’den uzman eğitimciler tecrübelerini aktardı.

Özel Nilüfer Eğitim Kurumları İngilizce Koordinatörü Mesut Özil, Marmara Bölgesi'nde en geniş katılımlı semineri düzenlediklerini belirtti. Amaçlarını, "İngilizce öğretmenlerine mesleki gelişim noktasında yardımcı olmak, Milli Eğitim'e dil öğretiminde katkıda bulunmak." şeklinde ifade eden Özil, şunları dile getirdi: “Konuşmacı olarak seminere katılan uzmanlar, dünyanın çeşitli bölgelerinden, Kanada’dan, Amerika’dan, İngiltere’den gelen uzmanlar ve öğretmen eğiticisi konumunda olan insanlar. Bizim burada düşündüğümüz şey, İngilizce öğretmenliği, mesleki gelişim noktasında en hızlı gelişim ihtiyacı olan sektör, çünkü dil öğretimi, metotlar, yöntemler her gün değişiyor. Teknolojinin bununla entegrasyonu gelişiyor. Bu nedenle semineri düzenledik. 13 yayınevi stant açtı, yeni ürünlerini öğretmenlerimizle tanıştırıyorlar. 610 öğretmenimiz seminere müracaat etti.”

GÖK: OKULLARIMIZDA İNGİLİZCE'YE BÜYÜK BİR ÖNEM VERİYORUZ

Nilüfer Eğitim Kurumları Genel Müdür Yardımcısı Adem Gök ise, “Eğitim felsefemizin içinde İngilizcenin çok büyük bir önemi var. Anasınıfından itibaren 11. sınıflara gelinceye kadar İngilizceye büyük bir önem veriyoruz. Anasınıfından 4. sınıfa kadar 8 saat, 5 ve 6. sınıflarda 14 saat İngilizce dersleri veriyoruz. Bu bilgi birikimimizi, çevre illerden gelen öğretmenlerimizle paylaşmak istiyoruz. Öğretmenlerimizin gösterdiği bu ilgiye çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Orhangazi Üniversitesi Yabancı Dillere Hazırlık Okulu Müdür Yardımcısı Celal Mandralı da öğretimde yeni metotları ve yeni teknikleri öğretmenlere sunmak amacıyla bu semineri düzenlediklerini ve Marmara çapında katılım olduğunu kaydetti.