Danıştay, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ve bazı belediye personeli hakkında, bir inşaat firmasının yapılarındaki usulsüzlükleri onayladıkları iddiasıyla soruşturma izni verdi.

Danıştay, Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Kenan Akkuş'un şikâyeti üzerine yapılan incelemelerin ardından, Başkan Acar ve bazı personeli hakkında, "usulsüzlük yaptıkları" gerekçesiyle soruşturmasına izni verdi. Akkuş'un şikayeti üzerine ilçeye gelen İçişleri Bakanlığı müfettişleri, yaklaşık bir yıl süren incelemeleri dosya halinde bakanlığa sundu. Dosyayı değerlendiren İçişleri Bakanlığı, 49 şikâyet konusundan 19 maddeye soruşturma izni verdi. Başkan Acar'ın, izin verilen konularla ilgili olarak Danıştay'a yaptığı itiraz ise reddedildi. Soruşturma kararında, Acar'la birlikte bazı yöneticilerin tadilat, yapı ruhsatı ve kanunlara aykırı projeleri onayladıkları ileri sürüldü.

Dernek Başkanı Akkuş, yaptığı açıklamada soruşturma izni verilen binaları yapan inşaat şirketinin, CHP'li bazı belediye meclis üyelerine ait olduğunu ileri sürdü. Akkuş, "Amacımız, vatandaşın hakkını korumak ve yanlışların ortaya çıkmasını sağlamak." dedi.