Muğla'nın Marmaris ilçesinde, 20-22 Kasım 2015 arasında uluslararası katılımlı "Apiterapi ve Arı Ürünleri Sempozyumu" düzenlenecek. Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal, beraberindeki heyetle Vali Amir Çiçek'i makamında ziyaret ederek, sempozyum hakkında bilgi verdi.

Ziyarette konuşan arı yetiştirme uzmanı Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu, dünya genelinde apiterapi uygulamalarının çok yaygın olduğunu, Türkiye'de de yavaş yavaş arttığını söyledi. Arı ürünlerinin özellikle doktorlar tarafından ilaç yerine kullanılmasını sağlamak amacıyla bu sempozyumun düzenleneceğini anlatan Doğaroğlu, arı ürünlerinin faydaları ve doğru kullanımının anlatılacağını dile getirdi. Sempozyumla ayrıca Marmaris'i tanıtmayı da amaçladıklarını kaydederek, toplumun ve doktorların ilgisini çekeceğini söyledi.

Muğla'da arıcılık faaliyetlerinin çok önemli bir ekonomik girdi olduğunu dile getiren Vali Çiçek ise sempozyumun, çam balı üretiminde söz sahibi olan Marmaris'te düzenlenmesi konusunda emek harcayan herkese teşekkür etti. Sempozyumun, bölge özelinde ve ülke genelinde başta sağlık olmak üzere turizm sektörüne de ekonomik anlamda büyük katkı sağlayacağının altını çizerek, "Turizmin 12 aya yayılması konusunda alternatif turizm arayışları içerisinde, sağlık turizmi değerlendiriliyor. Bu kapsamda Muğla’da önemli bir ekonomik faaliyet olan arıcılık üzerine bu sempozyumun düzenlenmesi, sağlık turizminin gelişmesi açısından olumlu bir adım olacaktır." dedi. Projeyi hayata geçiren Marmaris Ticaret Odası'na ve hocalara teşekkür eden Vali Çiçek, sempozyumun hayırlı olmasını diledi. Heyet, bir süre Çiçek'le görüş alışverişi yaptıktan sonra ayrıldı.

APİTERAPİ NEDİR?

Apiterapi, kısaca bal arısının ürünlerinin sağlık amaçlı kullanımıdır. Bu ürünler bal, balmumu, polen, propolis, arı sütü ve arı zehridir. Apiterapi, söz konusu ürünlerin sağlık amacıyla kullanımında nelere dikkat edilmesi gerektiği, kimlerin hangi ürünü, ne amaçla ve nasıl kullanabileceği, ürünlere karşı hassasiyet ve alerjik durumlara doğru yaklaşım gibi konular üzerinde durur.