Muğla'nın Marmaris ilçesinde saat 13.05'de Armutalan Mahallesinde başlayan orman yangını 7 kilometre ilerideki İçmeler Mahallesine kadar ulaştı. Bölgedeki söndürme helikopterlerinin Mersin'e desteğe gönderilmesi nedeniyle bölge hazırlıksız yangına teslim oldu. Yangının Beldibi ve Yeşilbelde Mahallelerine sıçramaması için mücadele ediliyor. Çok sayıda konaklama tesisleri ile özel konutlar boşaltıldı.

Saat 13.05'de Armutalan ile Siteler Mahallelerinin birleştiği noktada otellere 100 metre mesafede çıkan orman yangını kısa sürede büyüdü. Alınan bilgiye göre bir noktada başlayan yangının yarım saat içinde rüzgar ve patlayan çam kozalakları nedeniyle başka noktalara da sıçradı.

RÜZGAR NEDENİYLE YANGIN BÜYÜDÜ

Mersin'deki büyük yangına müdahale etmek amacıyla Muğla bölgesindeki bazı helikopterlerin de Mersin'e gönderilmesi nedeniyle Orman Bölge Müdürlüğü yangına hazırlıksız yakalandığı belirtiliyor. Yangına ilk olarak vatandaşlar ve itfaiye ekipleri ile Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı arazözler müdahale etti. Fakat yangın iki noktadan ayrı istikametlere doğru yayılmayı sürdürdü. Özellikle İçmeler Mahallesi'ne doğru olan yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede İçmeler'e kadar uzandı.

OTELLER VE EVLER BOŞALTILDI

Alevlerin yerleşim merkezine yanaşmasıyla birlikte oteller bölgesi olarak bilinen Siteler Mahallesi ve İçmeler Mahallesindeki çok sayıda özel konut ile evler boşaltıldı. Yangına hava ve karadan müdahale sürüyor. Yangının büyümesine etken olarak hava sıcaklığının 45 derecelerde olması ve nem miktarının düşüklüğü gösteriliyor. Bu nedenle de kuru otların çıra gibi süratle yanarak yangını başka alanlara da yaydığı belirtiliyor.

YEŞİLBELDE VE BELDİBİ’NE ULAŞMASINDAN KORKULUYOR

Rüzgarın zaman zaman yön değiştirmesi nedeniyle yangının yön değiştirmesinden de korkuluyor. Bu nedenle o bölgelerde de tedbirler alınıyor. Yangının o bölgelere de sıçraması halinde bir çanak içindeki Marmaris yerleşim merkezinin üç ayrı çevresi de yangına yenik düşecek.

YANGINDAN ETKİLENEN HAYVANLARA ÜCRETSİZ BAKIM

Marmaris Belediye’si sosyal medya hesabından ilçedeki tüm veterinerlerin yangından etkilenen hayvanları ücretsiz tedavi edeceğini duyurdu. Paylaşımda “Değerli vatandaşlarımız, yaşadığımız yangın felaketinden etkilenen can dostlarımızı ilçemizdeki tüm veterinerler ücretsiz olarak tedavi edecektir. Yangından etkilenen kaplumbağa, kuş, kirpi gibi orman canlısı, sahipsiz kedi, köpek bulursanız lütfen en yakın veterinere götürünüz.” ifadelerine yer verildi.