Muğla’nın Marmaris ilçesi Hisarönü Körfezi açıklarında, kaçak göçmenleri taşıyan bir tekne battı. Kazada yedi kişi boğularak yaşamını yitirdi.

Hisarönü'nden 15 kaçak, küçük bir bota binerek Yunan adalarına kanunsuz yollardan geçmek istedi. Bot, Hisarönü Körfezi açıklarında alabora oldu. Yüzme bilmeyen yedi kişi boğularak yaşamını yitirdi, altı kişi Sahil Güvenlik ekipleri ve balıkçılar tarafından kurtarıldı, kaybolan iki kaçağın kurtarılması için de çalışma başlatıldı. Kurtarılan kaçaklar, Selimiye İskelesi'ne çıkarılarak, buradan cankurtaranlarla Marmaris Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Muğla Valisi Amir Çiçek, Lindos mevkisinde, Kos Adası'na kanun dışı yollarla gitmek isteyen kaçakların bulunduğu teknenin, motor arızası sebebiyle alabora olduğu söyledi. Olayın ardından ekiplerin çalışmalara başladığını kaydeden Vali Çiçek, "Sahil Güvenlik ekipleri tarafından, bölgede helikopter ve botlarla arama çalışmaları başlatıldı." dedi. Aramalara iki helikopter, iki uçak ve çok sayıda botla devam ediliyor.