Muğla’nın Marmaris ilçesinde kanun dışı yollardan Yunan adalarına kaçakları taşıyan 5 metrelik fiber tekne battı. Alabora olan teknede bulunan 15 kişinin 6’sı sağ olarak kurtarılırken, 7 kişi hayatını kaybetti, 2 kişinin ise aranmasına devam ediliyor.

Olay, Bozburun Mahallesi açıklarında meydana geldi. İddiaya göre, 15 kaçağın bulunduğu 5 metrelik fiber teknenin motoru Uzunada açıklarında arızalandı ve tekne sürüklenmeye başladı. Hafif dalgalı denizde kaçakların panik yapmasıyla tekne alabora oldu. Olayı gören balıkçılar bir yandan kaçakları kurtarmaya çalışırken bir yandan da Sahil Güvenlik ekiplerine haber verdi. İran, Irak ve Suriye uyruklu oldukları öğrenilen kaçaklardan 6’sı balıkçılar ve Sahil Güvenlik tarafından kurtarılırken, 7 kişinin cesedine ulaşıldı, 2 kişi ise kayboldu. Kayıpları arama çalışmaları denizden ve havadan devam ediyor. Sağ kurtarılan kaçaklar Sahil Güvenlik botu ile Selimiye iskelesine getirildi, buradan da ambulanslarla Marmaris Devlet Hastaneye sevk edildi. Hayatını kaybeden 7 kişinin cesedi de yine aynı iskeleye getirildi.

Selimiye İskelesi'ne gelen Muğla Valisi Amir Çiçek, "Dün gece saatlerinde denize açıldıklarını belirlediğimiz kaçaklardan kayıp olan 2'sinin de sağ olarak bulunması tek temennimiz. Kurtulan kaçakların ifadelerinden tamamının İran ve Irak uyruklu olduğunu belirledik." dedi.

Öte yandan kurtarma çalışmalarına havadan 2 helikopter, 1 uçak, denizden de 4 sahil güvenlik botunun katıldığı bildirildi.