Diyarbakır'ın en işlek caddesinde akıl almaz bir gasp olayı yaşandı. Yeni açılan ve şans oyunlarının oynatıldığı bir işyerine gelen yüzü maskeli 6 kişi, içeride bulunan 30'a yakın müşteriyi sıraya dizip, gasp etti. Kalaşnikof, uzi ve tabanca taşıyan gaspçılar, ellerini kollarını sallayarak kayıplara karıştı.

Bir yıldır kuyumcu soygunu ve gasp olaylarının eksik olmadığı Diyarbakır'da ilginç bir olay yaşandı. Alınan bilgiye göre, Diyarbakır'ın en işlek caddesi olan Gevran'da dün akşamüstü bir esnaf, şans oyunlarının oynandığı yeni bir işyeri açtı. Bir apartmanda açılışı yapılan işyerinde esnafın dostları ve arkadaşlarından oluşan müşterileri hazır bulundu. İşyeri açılışından yaklaşık 5 saat sonra, gecenin ilerleyen saatlerinde, işyerine gelen maske ile yüzleri kapalı 5 - 6 kişi, esnafı tehdit etti. Ellerinde uzun namlulu tüfek olan kalaşnikof, uzi ve tabanca gibi silahlar bulunan maskeli grup, küfürler savurdu. Buradaki vatandaşlara silah doğrultan gaspçılar, böyle oyunlar oynamamalarını istedi. İşyerinde bulunan herkesi, yüzünü duvara çevirip sıraya dizen maskeli grup, işyerindeki bütün paralara el koydu. Sıraya dizdikleri vatandaşların cüzdanlarını çıkarıp içindeki paraları da alan gaspçılar, daha sonra işyerinden ayrıldı.

İşyeri sahibi M.F.T. gaspçılar gittikten sonra polisi aradı. Olay yerine gelen polis ekipleri, esnafın ifadesini aldı. İşyeri sahibi, silahlı maskeli kişilerin en az 200 bin TL parayı toplayıp götürdüklerini söyledi. Olayın üzerinden bir gün geçmesine rağmen şu ana kadar şüpheliler yakalanamadı.

Diyarbakır'da daha önce de silahlı ve maskeli kişiler kuyumcuları soymuş ve kaçmışlardı. Soyguncuların yakalanmamasına tepki gösteren kuyumcu esnafı, kepenk kapatarak eylem yapmış ve şüphelilerin bulunmasını istemişti.