Saadet Partisi(SP) Manavgat İlçe Başkanı İbrahim Maslak, Şanlıurfa Suruç'ta meydana gelen bombalı saldırıyla Türkiye'nin ülkedeki istihbarat zafiyetine bağlı karanlık mihrakların açık hedefi haline geldiğini söyledi.

İbrahim Maslak yaptığı açıklamada, ülkenin son dönemde karanlık mihrakların hedefi haline geldiğini kaydederek "Bu saldırıların engellenmesi için her türlü istihbarat ve güvenlik önleminin ivedilikle alınması şarttır." dedi. Saldırının Türkiye'yi ateş çemberinin içine çekmek isteyen karanlık güçlerin provokasyonu olduğunu ifade eden Maslak, Ramazan Bayramı'nın hemen sonrasında 32 kişinin hayatını kaybettiği ve 100'ün üzerinde insanın yaralanmasına sebebiyet veren terör saldırısını lanetle kınıdıklarını kaydetti.

Tetikçisi kim olursa olsun ve hangi terörist örgütten gelirse gelsin bu tür saldırıların, asıl amacı bölgeyi daha da karıştırmak isteyen karanlık güçlere hizmet ettiğini vurgulayan Maslak, sözlerine şöyle devam etti: "Çok açıktır ki bu saldırı daha önce tıpkı Reyhanlı’da olduğu gibi Suruç’taki kanlı saldırı da Türkiye’yi karıştırmak ve ateş çemberinin içine çekmek isteyen karanlık güçlerin kanlı bir provokasyonudur. Aziz milletimiz bu tür provokasyonlara karşı her zamankinden daha dikkatli olmalı ve tahriklere kapılmamalıdır. Ne ulus devlet modelinin inkâr ve asimilasyon politikalarını sürdürerek ne de küresel sömürü sisteminin baş aktörlerin ABD, İngiltere, Fransa ve İsrail'in projelerine eklemlenerek bölgenin barış ve huzur ortamına kavuşması mümkün değildir."

Emperyalizmle müttefik olan yönetimlerin uyguladığı hak ve hukuk ihlallerinden kurtulmanın yolu olarak mağdur toplulukların emperyalist ülkelerle işbirliği arayışının bir çıkmaz sokak olduğunun altını çizen Maslak, özellikle bölge ülkelerine yönelik yanlış politik duruşların Türkiye’yi terör örgütlerinin hedefi haline getirdiği ve sınır bölgelerinin provokasyonlara açık hale getirildiğini ifade etti. Maslak şunları kaydetti: "Bölgedeki arkadaşlarımızdan aldığımız bilgilere göre yabancı ülke ajanları cirit atmaktadır. Bu olayda da göstermektedir ki Türkiye ciddi istihbarat ve güvenlik zafiyetleriyle karşı karşıyadır. Bölgedeki ajanların faaliyetlerinin engellenmesi için acilen tedbirler alınmalıdır."

Öte yandan Maslak, Adıyaman'da PKK saldırısında 1 askerin şehit edildiği terörist saldırıyı da lanetlediklerini söyledi. ABD eksenli yanlış dış politikanın terör örgütü destekçilerini artırdığını savunan Maslak, Türkiye’nin stratejik müttefiklerini yeniden gözden geçirmesi gerektiğinin altını çizdi. Maslak, "Ülkemizin dost bilinen sözde müttefiklerinin, terörün baş sorumlusu olduğu gerçeğini anlamadan terör yok edilemez. Maalesef yıllardır söylediğimiz gibi yanlış politikalar terörü çözmek yerine daha da büyütmüş ve cesaretlendirmiştir. Bugüne kadar terörle mücadele adı altında yürütülen çalışmaların yetersiz kaldığı açıkça görülmektedir. Ülkemizin dost bilinen sözde müttefiklerinin, terörün baş sorumlusu olduğu gerçeğini anlamadan terör yok edilemez. Türkiye, stratejik müttefiklerini gözden geçirmelidir. Terörü destekleyen güçler ve ülkeler açıkça deşifre edilmeli ve bu ülkelerle olan ilişkiler ciddi şekilde gözden geçirilmelidir. PKK terör örgütünü ABD ve İsrailsiz değerlendirmek yanlış ve eksik olur." ifadelerini kullandı.

Maslak, şehit askere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi ve ailelerine sabrı cemil niyaz etti.