Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, İpek Medya Grubu'na yapılan baskına tepki gösterdi. Türker, “Bu yapılanlar yalnız medyaya yönelik değil, medya ilk görüntüde 'ıceberg'in su üstündeki kısmı. Bunun yapıldığı yer Türkiye’deki bütün girişimcilere, bütün sermaye gruplarına yöneliktir.” dedi.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, bugünkü baskının farklı nedenlerini olduğunu söyledi. Türker, “AKP iktidarının seçime rağmen iktidar gücünü yürütmeye devam ettireceğini gösteriyor. Bununla ilgili siyasal hukuk belirlenmiş. Artık hukuk siyasallaşmış bir hukukla karşı karşıyayız. Bugün adli yılın açıldığı gün. Adaleti de kullanarak yapılan bu baskılar bu eylemler Türkiye’de ilk defa yaşanmıyor. 1950 yıllarda yaşanarak medya organlarına baskı yapılmıştı. Şimdi bir taraftan terörle mücadele yasaları bahane ediliyor, bir taraftan vergi denetimleri ile bu işler yapılıyor. Bu yapılanlar yalnız medyaya yönelik değil, medya ilk görüntüde 'ıceberg'in su üstündeki kısmı.” ifadesinde bulundu.

Yapılan baskının sadece medyaya olmadığını, medyanın sadece görünür kısmı olduğunun altını çizen Türker, konuşmasına şöyle tamamladı:

“Bunun yapıldığı yer Türkiye’deki bütün girişimcilere, bütün sermaye gruplarına yöneliktir. Yarın öbür gün mevcut diğer yayınlara reklam veren gruplar eğer söz dinlemez o grupları desteklemeye devam derlerse malını satabilmek için ilan vermesi lazım, hayır vermeyeceksin malını satma diyecekler. Bizim yere vereceksin diyeceksin onlarda aynı durumda olacak. Onun için Türkiye’de şuanda milli sermayenin korunması açısından bu olayın örnek alınması ve milli sermayenin neden korunması yabancı sermayeye belirli hisse vermek suretiyle kendini dünya kamuoyunda tutabilmek için korumaya çalışacaklardır. Yabancı sermaye ortaklığı olduğu için bu ne kadar sürecek. Türkiye’de milli olma vasfımızı kaybettiren iktidar anlayışı ile karşı karşıyayız. Bunun arkası daha çok gelecek. Koza Grubu'na yapılanın Türk ekonomisine öneli tahribatlara ulaşacak yapıda.”

ÇAMUROĞLU: BUGÜNÜ DÜNYA SAVAŞ GÜNÜ ALGILADILAR HERHALDE

AK Parti eski İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu da Türkiye’de bütün kavramların tersinden anlaşıldığını söyledi. Çamuroğlu, “Bugün Dünya Barış Günü ama galiba onlar Dünya savaş günü olarak algıladılar. İpek Medya’nın ötesinde Koza Grubuna da bir savaş açıldığı görünümü var. Bu Türkiye’yi yanıltmasın, bu bütün demokrasiye bütün teşebbüse yapılmış bir saldırıdır. Kimse kendisini bu saatten sonra böyle olaylardan mahsun, korunmuş zannetmesin. Bu tür olaylar hepimizin fikir özgürlüğünü, ifade özgürlüğünü, mülkiyet özgürlüğünü, iş teşebbüs özgürlüğünü tehdit etmektedir. Türkiye bu tarz yönetime daha fazla katlanamaz.” diye konuştu.