Manavgat Çevre Koruma Turizm Altayapı Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (MATAB), 30 Mart mahalli seçimlerinden sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Su ve Atık Su İdaresi Genel Müdürlüğü'ne (ASAT) geçen mal varlıklarını geri almak için açtığı davanın sonucunu bekliyor. MATAB Başkanı Erşan Özden, başta 26 yıllık birlik binası olmak üzere tasfiye edilen mal varlıkları ve eski dönem borçlarla ilgili Manavgat 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açmıştı.

MATAB Başkanı Özden, Antalya Büyükşehir'in ellerinden aldığı mal varlıklarının geri alınmasıyla ilgili davanın devam ettiğini söyledi. Her zaman Manavgat'ın değerlerinin Manavgat'ta kalması taraftarı olduklarını belirten Özden, "Davayla ilgili açıklama yapmam doğru olmaz. Dava, yakın zamanda sonuçlanacak. Umudumuz, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin MATAB'ın Antalya'ya taşıdığı bütün mal varlıklarını geri vermesi. Bizim hukuka güvenimiz sonsuz. Hukuken Manavgat'a ait olan bütün mal varlıklarımızı alacağımıza inanıyorum. Dava sonuçlanınca Manavgat kamuoyunu bilgilendirmek için geniş çaplı açıklama yapacağız." diye konuştu.

Büyükşehir Kanunu'yla ülke genelinde bütün birlikler kapanırken MATAB, 30 Mart mahalli seçimlerinden önce bünyesine İbradı ve Gündoğmuş ilçelerini de dahil ederek, birliğin kanunen olarak kapanmasının önüne geçmişti.