Akdeniz Üniversitesi'nin düzenlediği 20'nci Ulusal Matematik Olimpiyatları'nda 8'inci sınıf öğrencisi Hakan Karakuş’un 1'incilik kazanması, normal başarıların ötesinde bir anlam taşıyor. Daha çok lise öğrencilerinin katıldığı bir yarışmada 8'inci sınıf öğrencisi olarak 1'incilik elde etmesi hem ailesini hem de öğretmenlerini çok mutlu etti. Toros Akdeniz Koleji’nde okuyan 14 yaşındaki Hakan Karakuş’un hayatı matematik üzerine kurulu, öyle ki çözemediği soruların cevaplarını bile rüyasında gördüğünü söylüyor.

Toros Koleji’nin 2012 yılında düzenlemiş olduğu 5'inci Sınıflar Arası Matematik Yarışması'nda (ATOMYA) il genelinde bin 200 öğrencinin katıldığı yarışmada ipi göğüsleyerek birinci olan Hakan Karakuş, okula burslu olarak girme fırsatı elde etti. İzmir'de Yamanlar Koleji’nde gerçekleştirilen Matematik, Fen ve Teknoloji Yarışması'nda (MAFETYA) 6'ncı sınıfta gümüş madalya alan Karakuş, 7'nci sınıfta ise altın madalyanın sahibi oldu. Türk Zeka Vakfı’nın düzenlemiş olduğu matematik yarışmasında 9'uncu olan Karakuş, Ünsal Tülbentçi Matematik Yarışması’nda ise 6'ncı sınıfta bronz, 7'nci sınıfta ise altın madalya almayı başardı. İzmir Özel Türk Koleji’nin düzenlemiş olduğu matematik yarışmasında 7’nci sınıfta 3'üncü olan matematik dâhisi Karakuş, 8'inci sınıfta ise birinciliği elde etti. Servergazi Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen matematik yarışmasında 7'nci sınıfta bronz madalya alan Hakan Karakuş, TÜBİTAK’ın Matematik Olimpiyatları'nda da 8'inci sınıflarda 2'nci aşamaya kalarak bronz madalyayı aldı. Başarılı öğrenci Karakuş, son olarak da Akdeniz Üniversitesi'nin düzenlediği 20. Ulusal Matematik Olimpiyatları'nda 1'incilik elde etti.

“RÜYAMDA SORULARI ÇÖZÜYORUM”

Matematiği hayatının bir parçası olarak gören Hakan Karakuş, sayılarla ilgili bir şeyler gördüğünde çok mutlu olduğunu ifade etti. Planlı bir şekilde öğretmenlerinin de sayesinde bu başarıları elde ettiğini belirten Karakuş, “Evde ders çalışırken genelde matematik çalışıyorum. Birçok soruyu zaten çözebiliyorum ama bazen takıldığım sorular oluyor. Bunları da rüyamda çözüp ya o an uyanıyorum ya da sabah olduysa kalkıp hemen kâğıda cevaplarını yazıyorum.” dedi.

Anne Havva Atlı ise, Hakan’ın bir kardeşi daha olduğunu, diğer oğlunun ise tam tersi bir yapıya sahip olduğunu, zorla ders çalıştırdığını söyledi. Hakan’a 'Çocuğum biraz da başka derslerine bak diyorum' diyen anne Havva Atlı, oğlunun matematiği sevdiğini sayılarla da arasının çok iyi olduğunu belirtti. Asgari ücretle hayatlarını sürdürdüklerini anlatan Atlı, “Çok şükür okulunda oğlum burslu okuyor. Toros’daki hocalarını da çok seviyor. Hakan, okula başladığında 1000'e kadar sayabiliyordu. İlkokul öğretmeni de çocuğumla sağ olsun çok ilgilendi.” diye konuştu.

“VATANA HAYIRLI EVLAT OLSUN İSTİYORUZ”

Toros Akdeniz Koleji Müdürü Metin Gerçek, Hakan Karakuş ve onun gibi olan birçok öğrencisiyle gurur duyduğunu söyledi. Hakan’ın elde ettiği başarılarda öğretmenlerinin çok fazla rolü olduğunu kaydeden Metin Gerçek, “Bizim Hakan’dan istediğimiz ilk başta vatana millete hayırlı bir evlat olması. Biz öğrencimizi lisede de okulumuzda okutmayı düşünüyoruz. Hakan, daha çok başarılara daha imza atacak.” ifadelerini kullandı.