Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi öğrencileri, Altı Nokta Körler Derneği'yle birlikte 'Onların Renkli Dünyası' adlı bir etkinlik düzenledi. Öğrenciler, görme engellilerin hayatına yakından tanıklık ederek onlarla empati yaptı.

Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında İlköğretim Matematik Öğretmenliği öğrencilerinin organize ettiği etkinliğe Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Bayram, dersin sorumlu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hamza Çalışıcı ve çok sayıda öğrenci katıldı. Düzenlenen etkinlik Altı Nokta Körler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Sedat Çevik’in konuşması ile başladı. Daha sonra öğrencilerin, görme engellilerle ilgili merak ettiklerini dernek üyelerine sordukları soru-cevap kısmına geçildi.

Bu bölümde dernek üyeleri, derneğin amacı ve çalışmaları, beyaz baston eğitimi, sonradan görme engeli oluşan kişilerin ilk yaşadıkları duygular ile sonrasında hayatla olan mücadele azimleri, günlük hayatta karşılaştıkları engeller gibi konularda öğrencilere açıklamalarda bulundu. Şehir merkezinde özellikle kendileri için yapılan sarı şeritli kaldırımlara arabaların park etmesinin büyük bir engel olduğunu hatırlatan dernek yöneticileri, ayrıca doğuştan görme engeli olan kişilerde renkleri tanımamaktan kaynaklanan büyük bir duygu boşluğunun var olduğunu ve bu kişilerin gördükleri rüyaların bir radyoyu dinlemeye benzediğini söylemeleri dikkat çekti.

Etkinlik, görme engellilerin günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları gösteren, senaryosunu derneğin yönetim kurulu üyesi Sedat Cenk’in yazmış olduğu ve dernek üyelerinin sergilemiş olduğu bir skeçle devam etti. Etkinliğin sonunda ise öğrencilere dernek üyelerince bağlama ve gitardan oluşan mini bir konser verildi.