Oda binasında gerçekleşen ve toplam 16 saat süren eğitim, HRD Antwerp eğitmeni Eser Kurt tarafından verildi. 4 ana başlıkta gerçekleşen eğitimi tamamlayanlara HRD Antwerp/İstanbul onaylı sertifika verileceği belirtildi.
MATSO Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Mehmet Ergen, eğitimlerde üyelerin bilgilerini güncelleyerek, ileri satış teknikleri ve pırlanta sunumu ile ilgili bilgiler öğrendiklerini söyledi. Eğitim sonunda satış danışmanlarının işlerinde daha başarılı olabileceğini vurgulayan Ergen, "Verilen eğitimle satış danışmanlarının satış teknikleri, pırlanta sunumu ve müşteriye nasıl davranması gerektiği konusunda daha donanımlı hale geldi. Verilen eğitimle Oda olarak, dünyada değişen satış tekniklerini burada üyelerimize de yansıtmaya çalışıyoruz." dedi.

MATSO Meclis Üyesi Ali Karaarslan, eğitim ile üyelerin daha donanımlı olduğunu ifade ederek eğitime katılan üyelerin çok memnun olduğunu kaydetti. Eğitimi tamamlayanlara verilecek sertifikanın dünyanın her yerinde geçerli olduğunun altını çizen Karaarslan, bu tür sertifikaların bilgi güncelleme ve satışlarda gösterilen başarının yanı sıra Avrupalı turistler tarafından da önemsendiğini söyledi. Sertifikanın özellikle turizm bölgesinde bulunanlar için daha da önemli hale geldiğini kaydeden Karaarslan, Oda tarafından açılan bu tür eğitimlere üyelerin daha da ilgi göstermesini beklediklerini ifade etti.